‘İşgale geçit vermeyeceğiz’

.

.

  • Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarına tepki göstererek, “İşgale geçit vermeyeceğiz” dedi.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ın Medya Savunma Alanları’ndaki Garê bölgesine başlattığı saldırıya tepkiler devam ediyor.
Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi işgalci Türk devletinin Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarını yaptıkları açıklama ile kınadı.

Kobanê’de kazandık Garê’de de kazanacağız
Açıklamayı meclis üyeleri Eyşe Efendî ve Ronahî Heco okudu.
Açıklamada, işgalci Türk devletinin “Barzani ailesinin permergeleri” ortaklığıyla Halk Savunma Güçleri’ni (HPG) yok etmek için Başûrê Kurdistan bölgesindeki Garê’ye saldırdığı kaydedildi.
Kürt halkının artık Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle silahlandığı, özgür ve devrimci iradenin ihaneti boşa çıkaracağı belirtilerek, siyasi partilere, özgürlükçü, demokratik kesimlere ve Başûrê Kurdistan halkına, Kürdistan düşmanlarına karşı başkaldırması ve Garê Dağı’nda direnen gerillaya destek olması çağrısı yapıldı.
Ortadoğu devletlerine Türk devletinin barbarlığını durdurma çağrısı yapan Şehit Aileleri Meclisi, Türk devletinin uluslararası toplumun sessizliğinden faydalanarak Kürt halkına saldırdığının altını çizdi.

Düşmana hizmet etmeyin çağrısı
KDP’ye de seslenen Şehit Aileleri Meclisi, “Barzani ailesi yurtsever ruha sahip olmalı ve Kürt halkının düşmanlığına hizmet etmekten uzak durmalı. Kobanê ve Heftanîb’de nasıl kazandıysak Garê Dağı’nda da özgürlük bayrağını dalgalandıracağız. Kürdistan topraklarında işgale geçit vermeyeceğiz. Direnişin olduğu yerde ihanetin olması mümkün değil” dedi.

KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.