‘Işıklar’ adı verilen kurumlar arasında bu yıl Bianet’in çağrısıyla başlayan ‘Benim Bedenim Benim Kararım’ kampanyası da yer aldı.
Kampanya çağrısı ‘Kürtaj Hakkı’ Kampanyası Başladı’ haberiyle başlamıştı.
Haziran 2012’de Meclis’e götürülmesi planlanan yasa tasarısında yasal olarak gebeliğin 10. haftasına kadar kürtaj yapılabilirken, yasal sürenin dört haftaya indirilmesi planlandığı açıklanmıştı.

Kampanya etkili oldu

Bianet kadınları ve erkekleri, bu yasağa karşı çıkan tüm bireylerin tepkilerini açıkça ve kolayca dile getirmeleri adına bir kampanya başlattı ve ‘Bu Benim Kararım’ diyen herkese istediği cümleyi istediği dilde yazarak bir fotoğrafıyla kampanyaya katılmaya davet etti.
Kampanya büyük bir kamuoyu desteği gördü. Görüşlerini gönderen binlerce insan kampanyayı her geçen gün büyüttü. Fotoğraflar ve sloganlar Bianet’te yayınlandı. Kamuoyu baskısı, yasa tasarısının bir ölçüde revize edilmesini sağladı. 

BİANET