Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen anma etkinliğinde, 2 Ağustos 2004 tarihinde Baas rejimi tarafından işkencede katledilen Ahmet Hisen (Bavê Cudî) ile 30 Temmuz 2013’de bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren PYD’nin kurucusu ve aynı zamanda TEV-DEM dış ilişkiler temsilcisi İssa Heso için anma etkinliği düzenlendi.
PYD’nin hedeflenmesi tesadüf değil
Anma, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirilenler için saygı duruşu ile başladı. Ardından bir konuşma yapan PYD Avrupa Büro Sözcüsü Xebat Şakir, yapılan katliam ve saldırıların Kürtlerin özgürleşme iradelerini engellemeye yönelik olduğunu belirterek, “Rojava Devrimi’nin birinci yıldönümünde İssa Heso’nun, 10 yıl önce Bavê Cudî’nin şehit edilmesi, gerici bölge güçleri ve Suriye rejiminin PYD’yi hedeflemesi tesadüf değildir. Bilinmelidir ki, devrimimiz şehitlerimizin mirası üzerinde yükseliyor” ifadelerine yer verdi.
Dilbirez şiir okudu
Etkinlik, PYD Berlin Halk Meclisi Temsilcisi Dr. Gundî Dilbirez’in, Kürdistan’ı konu alan şiirleri okuması ile sona erdi.
HIDIR ATEŞ/BERLİN