Son deprem 24 Ağustos'ta İtalya'nın merkezinde yaşanan ve 300 kişinin ölümüne yol açan depremden çok daha şiddetliydi. O zamandan bu yana birçok artçı sarsıntı yaşanmıştı. Deprem kuzeyde Avusturya sınırına yakın Bolzano kentine ve İtalya'nın en güneyindeki Puglia bölgesine kadar olan çok geniş bir bölgede hissedildi. Roma'da çok güçlü bir şekilde hissedilen deprem sonrası yetkililer metro sistemini kontrol etmek için kapattı. Birçok şehir de tamamen boşaltıldı.
Son iki ayda üç büyük deprem
İtalya'dan iki tane fay hattı geçiyor ve bu durum ülkeyi Avrupa'da sismik aktivitenin en yüksek olduğu ülkelerden biri haline getiriyor. İtalya’nın orta kesimi, son iki ayda üç büyük depremle sarsılmıştı. Ağustos ayında başkent Roma’ya yaklaşık 150 kilometre mesafede 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 300 kişi yaşamını yitirmişti.
26 Ekim’de ikişer saat arayla 5.4 ve 5.9 büyüklüklerindeki iki depremde ise can kaybı yaşanmamıştı. Bu iki sarsıntının ardından beş bin kişi evsiz kalmıştı.
Son iki ayda yaşanan depremlerin ardından ülkenin orta kesimleri, yaralarını sarmaya çalışıyordu.
ROMA