Japonya'da çocuk intiharları durdurulamıyor

Kadın Haberleri —

Japonya

Japonya

  • Japonya’da çocuk intihar oranında son 40 yılın rekor seviyesine çıktığı kaydedildi.

Refah seviyesi yüksek olan ülkeler arasında yer alan Japonya’da çocuk intihar oranında son 40 yılın rekor seviyesine çıktığı bildirildi. Euronews’in Japon Asahi gazetesine dayandırdığı habere göre; Japonya Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı araştırmada Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl okulların kapalı olmasından dolayı eğitimde aksamaların olduğu belirtildi. 

1974’ten bu yana en yüksek veri

Araştırmada özellikle ilkokuldan lise düzeyine kadar 415 çocuğun intihar ettiği kaydedildi. Bu yıl sayının geçen yıla göre yaklaşık 100 arttığı belirtilen araştırmada, bunun intihar istatistiklerin tutulmaya başlandığı 1974'ten bu yana en yüksek veri olduğu aktarıldı.

Eğitim Bakanlığı ayrıca, 196 bin 127'den fazla okul çocuğunun 30 gün veya daha uzun süredir devamsızlıkla rekor seviyeye ulaştığını da kaydetti.

Bir bakanlık yetkilisi, salgın hastalığın okul ve ev ortamlarındaki değişikliklerin, çocukların davranışları üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledi.

İntihar eden kadın sayısı erkeklerden fazla

Çocuk intihar olaylarında son on yıldır yaşanan ciddi düşüşlerin ardından 2020 yılında salgınla birlikte artmasının paralelliğine dikkat çekilen araştırmada, intihar eden kadın sayısının da erkeklerden daha fazla olduğu belirtildi.

İntihara karşı ‘Yalnızlık Bakanı’ ataması

Son 15 yılda yüzde 40 intihar oranında düşüş yaşanırken, 2009'dan bu yana vakalarda istikrarlı bir azalma görüldü. Fakat buna rağmende Japonya’da intihar oranı bir hayli yüksek. Bu nedenle geçtiğimiz yılın başında Covid-19 salgınıyla birlikte artan kadın intiharlarıyla mücadele etmek için Japonya’da ‘Yalnızlık Bakanı’ atanmıştı. Atanan bakan Tetsushi Sakamoto, basına yaptığı açıklamada, “Bana verilen görev gereği sosyal yalnızlık ve tecridin önüne geçmek, vatandaşlar arasında bağları güçlendirmek için çalışacağım. Bu amaçla, ilgili bakanlıklarla koordinasyon içinde kapsamlı bir strateji hazırlayacağım” demişti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.