Türk devletinin onlarca çok sayıda savaş uçağıyla Mexmûr, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanı Avrupa ve Kanada’da onlarca kentte protesto edilirken, İngiltere Başbakanı’nın aracı, bir Kürt eylemcinin kendisini aracın önüne atması üzerine kaza yaptı.

Önceki gün İngiliz Parlamentosu’nda bir toplantıya katılan İngiliz Başbakan Borris Johnson’un Parlamento’dan çıkışı esnasında eylemciler tarafından aracının önü kesildi. Bu esnada Diyar Kurdî adlı bir eylemci Johnson’un içinde bulunduğu aracın önüne kendisini attı, araç ise aniden fren yapınca arkadan gelen  eskort araç,  Başbakan’ın arabasına çarptı. Eylemci İngiliz polisi tarafından gözaltına alındı.

Çok sayıda kentte eylem

Bu arada çok sayıda kentte de Türk devletinin Kürtlere yönelik soykırım saldırıları protesto edildi. Eylemlerin olduğu bazı kentler şunlar: İsviçre’nin Basel, Lozan, Luzern Avusturya’nın Viyana, İngiltere’nin Liverpool, İskoçya’nın Edinburgh, İsveç’in Göteborg, Almanya’nın Bonn, Stuttgart, Hildesheim, Hannover, Bremen, Dortmund, Duisburg, Aachen, Düsseldorf, Frankfurt, Avustralya’nın Melbourne, Fransa’nın Paris, Molhouse, Finlandiya’nın Helsinki kenti.

 HABERMERKEZİ

HELSİNKİ HİLDİSHEİM MARSİLYA NÜRNBERG PARİS

STUTTGART

VİYANA