Kadın düşmanı Gainsbourg’un adı istasyona verilecek

Kadın Haberleri —

Kadın düşmanı Serge Gainsbourg

Kadın düşmanı Serge Gainsbourg

  • Fransız müziğinin en önemli isimlerinden biri olan ancak kadın düşmanlığıyla bilinen Serge Gainsbourg’un adı, Paris’te bir metro istasyonuna verilecek. Kadınlar karara tepki gösteriyor.

Paris’in doğusundaki yeni bir metro istasyonuna Gainsbourg’un adının verilmesi planları tartışılıyor. Tartışmaların nedeniyse Gainsbourg’un kariyeri boyunca çocuk istismarı ve kadın düşmanlığıyla gündeme gelmesi.

The Guardian’ın haberine göre, Les Lilas Mahallesi’nde açılması planlanan Serge Gainsbourg istasyonunun adının değiştirilmesi için 4 binden fazla kişi imza topladı. Dilekçede, “Gainsbourg’un adının kamusal alana yazılmasıyla ne mesaj verilmek istendiği?” soruldu. Böyle bir kararın, “Eğer bir erkek tarafından sanat adına yapılıyorsa, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin kabul edilebilir, hatta teşvik edilebilir” olduğu mesajını vereceği belirtildi.

1958’de bir metro çalışanını konu alan Le Poinçonneur des Lilas adlı hit şarkısından dolayı istasyona Gainsbourg’un adının verilmesi önerildi. 1991’de ölen Gainsbourg, kariyeri boyunca 25 albüme, çok sayıda film müziğine, filme ve diğer şarkıcılar için yüzlerce şarkıya imza attı.

İmza kampanyasının başlatılmasına yardımcı olan 29 yaşındaki kamu çalışanı Marie, Fransız medyasına yaptığı açıklamada, politikacıların Gainsbourg’un kişiliğiyle ilgili hiçbir sorun yokmuş gibi davranamayacağını söyledi: “Birçoğumuz bunu şok edici buluyoruz. Bazıları bunun önemli olmadığını, asıl önemli olanın yeni bir metro istasyonuna sahip olmak olduğunu söyleyecektir. Ancak isimler, yüceltmeyi ve sergilemeyi seçtiğimiz şeylerin sembolüdür. Les Lilas kendini feminist olarak gören bir mahalle. Toplum son 10 yılda değişti ve umarım bu konuda sesimizi duyurabiliriz.”

Dilekçede ayrıca Gainsbourg’un aralarında kızı Charlotte’un annesi merhum İngiliz oyuncu ve şarkıcı Jane Birkin’in de bulunduğu kadınlarla ilişkilerinde sergilediği iddia edilen davranışla da yer aldı. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.