Kadın katliamında İstanbul ilk sırada

Kadın Haberleri —

.

.

  • Jinnews’in basına yansıyan haberlerden derlediği verilere göre Temmuz ayında 31 kadın ve 4 çocuk katledildi. Temmuz ayı kadın katliam oranlarına göre, kadınlar en çok İstanbul’da katledildi.

Jinnews, Temmuz ayında kadına yönelik şiddet çetelesini açıkladı. Çetelede, iktidarın kadın düşmanı söylemleri ve faillerden yana kararları ile erkek-devlet yargı ortaklığında kadına yönelik şiddetin büyüdüğü kaydedildi.

Failden taraf verilen yargı kararlarına da dikkat çekilen çetelede, Danıştay 10 Dairesi’nin İstanbul Sözleşmesi kararı ile DBP Eş Genel Başkanı ve milletvekili Saliha Aydeniz’nin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde çıkan fezleke hatırlattıldı.

Temmuz ayında erkekler tarafından en az 31 kadının ve 4 çocuğun katledildiği belirtilen çetelede, 12 kadın ve 5 çocuğun da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

13 kadının en yakını olan erkekler tarafından katledilmek istendiği ve 12 kadının da şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği kaydedilen çetelede, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Songül G. 8 aylık hamile olduğu belirtildi.

4 çocuğu katlettiği kaydedilen çetelede, 5 çocuğun şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği, 3 çocuğun da katledilmek istendiğine işaret edildi. Temmuz ayında 8 çocuğun da cinsel tacize uğradığı belirtildi.

Kadın katliamında ilk sırada olan İstanbul’u takiben Ege Bölgesi’nden İzmir, Muğla ve Denizli illerinin takip etmesi ise dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.