
Pirsûs'ta örgütlenme çalışması başlatan Kobanêli kadınlar, 5 çadır kentte kadın meclisleri kurup, yaşadıkları sorunlara çözüm üretiyor. Çadırlarda örgütlenme ve meclisleşme çalışmasını değerlendiren Kobanê Kantonu Hukuk ve Adalet Meclisi Eşbaşkanı Feyziye Abdî, savaşın en büyük mağdurları olan yaşlı ve çocuklar için tüm imkanlarını seferber ettiklerini, kadın örgütlülüğünü güçlendirmek ve sorunlara çözüm bulmak için de kadın meclislerini kurduklarını dile getirdi.
'Ortak yaşamı kurmaya çalışıyoruz'
Çadırlarda kadın meclislerinin kurulması için çalışma yürüttüklerini dile getiren Abdî, "Kadınlar yaşamı kolaylaştırmak ve üretime katılmak amacıyla el işlemeleri yapıyor. Diğer çadır kentlerde de bunun alt yapısını kuruyoruz. Çadır kentlerde ortak yaşamı kadın meclisleriyle kurmaya çalışıyoruz" dedi.
Kadın sorunlarının çözümünün yanısıra çadır kentlerde açılan okullarda da çocukların eğitimi konusunda da sorumluluk aldıklarını belirten Abdî, okulların açılmasıyla birlikte çocuklarının psikolojisinin olumlu yönde değiştiğini, moral ve motivasyon kazandıklarını dile getirdi.
'AFAD'dakiler için de çalışma başlatacağız'
AFAD çadırlarında kalan 6 bin Kobanêlinin durumuna da değinen Abdî, "Şimdiye kadar o kampta kalanlar için bir çalışma yapamadık. AFAD'ın çadır kentinde okulu var ancak; bizim ana dilimizle eğitim verilmiyor. Bu konuda girişimlerimiz var. Orada meclisimizi kurarak sorunlarına el atacağız" dedi.
JINHA/RIHA