Kadın mücadelesine ceza kesilemez

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’u eyleme katıldıkları gerekçesiyle 2 kadına verilen para cezasını, “Kadın mücadelesine ceza kesilemez” pankartıyla protesto etti. 

27 Mart’ta Antakya Köprübaşı’nda "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganı atan ve açıklamaya katılan 2 kadına verilen idari para cezası protesto edildi. 
Hatay Adliyesi önünde Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun yaptığı protesto eyleminde “Kadın mücadelesine ceza kesilemez” pankartı açıldı.

Kesilen para cezalarına rağmen vazgeçmiyoruz
Platform adına açıklama yapan Mutlu Aymaz, “Bugüne kadar yaptığımız her eylemde önümüze dikilen polis barikatlarına, kesilen para cezalarına, baskılara, tehditlere rağmen yaşam için eylemlerden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” diyerek kadınların hak, özgürlük ve yaşam mücadelesinde kararlılığını ortaya koydu.
 
Sözleşmesi’ni savunmak zorunluluk 
Yaşamlarını alanlara çıkarak savunan kadınlara verilen cezaları kabul etmediklerini dile getiren Aymaz, “Kadına yönelik şiddetin çığ gibi büyüdüğü, kadın cinayetlerine her gün yenilerinin eklendiği, hane içinde ve dışında cinsel saldırı suçlarının tırmandığı, çocuk tecavüzlerinin ülkenin en büyük sorunlarından biri haline geldiği bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak, yeniden yürürlüğe girmesini istemek hepimiz için bir zorunluluktur” dedi.

MA/HATAY 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.