Kadın sağlığını önemsiyoruz

Kadın Haberleri —

Nora Mihemmed

Nora Mihemmed

  • Kuzey-Doğu Suriye Özerk Bölgesin’e bağlı Şehba’da 2018 yılında kurulan Sawsan derneği kadın sağlığı, aile planlaması konularında kadınları bilinçlendirmeyi amaçladığı gibi fiziki ve psikolojik sağlık konusunda da destek sunuyor. Derneğin 4 gezici kliniği bulunuyor ve 24 saat hizmete açık.

HESNA MIHEMED / NÛJINHA

Şehba’da kurulan Sawsan derneği, kadınları yönelik bilinçlendirme, psikolojik destek, kadın sağlığı konularında çalışmalar yürütüyor.

Kurulduğu günden bu yana 4 gezici klinik ve 14 merkez ile çalışmalarını yürüten dernek aynı zamanda bölgede tek olan hastanenin de yükünü hafifletiyor.

Şehba’da 15 köye özellikle kadın sağlığı ve genel sağlık hizmeti götüren dernek, hamile kadınların tıbbi takibini de yapıyor. Kadınlar sağlık ve aile planlaması konularında da bilinçlendirme çalışması yapan dernek, koronavirüs ile mücadele kapsamında da çalışma yapıyor.

Özerk Yönetim çatısı altındaki bölgelerde faaliyet yürütün Sawsan derneğine Kadın Meclisi destek sunuyor.

600 kadına sağlık taraması

Yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi veren dernek çalışanı Nora Mihemmed, bölgedeki tüm kadınların sağlık durumlarına ilişkin takiplerin yapıldığını söyleyerek, her ay ortalama 600 kadını sağlık taramasından geçirdiklerin söyledi. Nora Mihemmed, sağlık hizmetinin yanı sıra hastaların tedavisi için ilaçların da ücretsiz verildiğini ifade etti.

Kadınlara her türlü desteği sağlıyoruz

Derneğin halka hizmet için kurulduğunu dile getiren Nora Mihemmed, “Toplum sağlığını ve toplumun yarısını oluşturan kadınların sağlığını önemsiyoruz” dedi. Evliliği düşünen kadınların da kendilerine başvuruda bulunduğunu söyleyen Mihemmed, kendilerine gerekli her türlü desteği sağladıklarını ve bilgilendirmede bulduklarını dile getirdi.

24 saat hizmete açık

Dernekte halk için gerekli sağlık malzemelerinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Nora Mihemmed, kadınlara psikolojik destekte bulundularını da belirtti. Mihemmed, “Kadın psikolojisi için seanslar yapıyoruz. Kadınlara yönelik seminerler verirken erkeklere de seanslar yapıyoruz. Kadınların yaşadığı sancıların sadece fiziksel olmadığını biliyor ve bu nedenle psikolojik desteği çok önemsiyoruz. Derneğimiz bünyesinde hizmet veren tüm kliniklerimiz 24 saat boyunca açık” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.