Kadınlar Hannover’de buluştu

Kadın Haberleri —

Kadın çalıştayı / Hannover

Kadın çalıştayı / Hannover

  • Almanya’nın Hannover şehrinde Gemeinsam Kämpfen, Ceni Kadın Barış Bürosu, WomanDefend Rojava ve JK öncülüğünde “Jin Jiyan Azadî ile yaşamı ve kadın devrimini savunuyoruz ağı” adı altında çalıştay düzenlendi.

Hannover Üniversitesi’nde yapılan ve iki gün süren (27-28 Ocak) çalıştayda, Kurdistan, Orta Doğu ve Almanya’da yaşanan siyasal süreç değerlendirildi.

3'üncü Dünya Savaşı’ndan en çok etkilenenin kadınlar olduğu kaydedilen çalıştayda savaş ve soykırım politikalarına karşı toplumsal direnişlerin öncülüğünü kadınların yaptığı vurgulandı.Aynı zamanda buna karşın ortak kadın ağlarının oluşturulması gerektiğine işaret edildi.

Çalıştayın ikinci gününde gelişen bütün tartışmalar ışığında dönem ihtiyaçları, ortak mücadelede yeni yöntemler ve inşa tartışmaları gelişti ve planlama çıkarıldı.

Afganistanlı kadınlar ile soykırıma karşı direnen Beluci kadınlarla dayanışma mesajlarının verildiği çalıştayda, 17 Şubat’ta “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi temelinde Köln’de gerçekleştirilecek merkezi eyleme çağrı yapıldı.

Çalıştayda alınan kararlar ise şöyle:

*Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm kampanyasının daha güçlü yürütülmesi. 

*Almanya’da “Savaş ve Barış” temalı bir çalıştayın savaş karşıtı kadın örgütleriyle ortaklaşa yapılması.

*Şengal Soykırımı’nın 10. yıldönümü dolayısıyla kadın kırımına karşı başlatılacak olan kampanyanın Almanya’da güçlü sahiplenilmesi. HANNOVER

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.