Kadınlar işgali protesto etti

Kadın Haberleri —

TJK-E Brüksel'de Başûrê Kurdistan'a yönelik işgali protesto etti.

TJK-E Brüksel'de Başûrê Kurdistan'a yönelik işgali protesto etti.

  • TJK-E, Fransa’nın Strasbourg ile Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal ve Medya Savunma alanlarına yönelik imha saldırılarını “Kürdistan’ı savun” şiarıyla protesto etti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Fransa’nın Strasbourg ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk devletinin KDP ortaklığında 17 Nisan’da Başûrê Kurdistanı işgal ve Medya Savunma Alanları’na yönelik imha saldırılarını yaptıkları eylemle protesto etti.

Brüksel’de Avrupa Parlementosu önünde bir araya gelen kadınlar, “Ortak bir ruh ve duruşla onurumuzu, toprağımızı ve kazanımlarımızı koruyalım” mesajı verdi.

.
TJK-E Strasbourg'ta Başûrê Kurdistan'a yönelik işgali protesto etti.

Strasbourg’da ise “İşgale ve ihanete karşı Kürdistan’ı Savun” şiarıyla Place de Republique’de başlayan yürüyüşe Almanya ve İsviçre’den Kürdistanlılar kadınlar da katıldı. Yürüyüşün en önünde “Gerilla onurumuzdur” pankartı ile PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan bayrakları taşındı. Yol boyunca Fransızca eylemin içeriğine, Kürdistan’ın Türk devleti tarafından işgal edilmesine ilişkin bildiri okundu. Kadın hareketi tarafından yapılan konuşmada ise Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal silah kullandığına dikkat çekildi. Türk devletinin savaş suçu işlemesine rağmen uluslararası hiçbir kurumun devreye girip, suçu araştırmadığı belirtilen konuşmada Avrupa’nın suça ortak olmaması gerektiği kaydedildi. Her alanda kadınların direnişte olacağı dile getirilen eylemde, sık  “Katil Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerilla”, “Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan azadî” sloganları atıldı. 

Eylem, Avrupa Konseyi önünde 10 yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti alanında sona erdi.

.
TJK-E Strasbourg'ta Başûrê Kurdistan'a yönelik işgali protesto etti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.