Kadınlar tutsaklar için eylemdeydi

  • TJA ve MATUHAYDER, İnfaz Yasası ve hasta tutsakların tahliye edilmemesini protesto ederek, “Tüm tutsak kadınların sesi olalım” açıklaması yaptı. 

 

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri İle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Kadın Cezaevi önünde kitlesel açıklama yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Pero Dündar ve Dilşat Canbaz, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve tutsak yakınları katıldı. 

İnfaz Yasası’yla tutsakların ikinci bir tutsaklık yaşadıklarını dile getiren HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, buna karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

TJA ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER), İzmir’de Konak Eski Sümerbank önünde açıklama yaptı. HDP Milletvekili Ayşe Sürücü’nün de katıldığı açıklamada, “Savaşa, yoksulluğa şiddete karşı kadın özgürlük zamanı” yazılı pankart açıldı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.