Kadın ve çocuklardan Öcalan’a kart

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden kadınlar, İmralı Ada cezaevine kart gönderdi, çocuklar ise gönderdikleri kartlara duygularını resmetti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) 15 Şubat Uluslararası Komplo’nun 24’üncü yıl dönümü vesilesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a kart gönderme eylemi başlattı.

Almanya’nın Hanau kentinde yaşayan kadınlar da kendisinden 2 yıldır haber alınamayan Abdullah Öcalan’a kart gönderdi. 

Gönderilen kartlara duygularını yazan kadınlardan Fatoş Kızıl, “Varlığımın anlamı, yaşamıma anlam katan, umudumu gerçekleştiren, Rêberim… Kocaman sevgi ve saygı ile yakında görüşmek dileğiyle” diye yazarken, Asiye Serhat ise, “Başkanım, size söyleyecek tek şeyim var; Kürt halkının onurusunuz. Özgürlüğünüzü sağlamak bu onura layık olmanın gereği olarak görevimizdir. En kısa zamanda görüşmek umuduyla…” dedi.

Fatma Doğan ise duygularını şöyle dile getirdi: “Çok şey var fakat duygularımı dile getirmekte zorlanıyorum. İyi ki bizim yol göstericimizsiniz. Benim ikinci doğuşumu ifade ediyorsunuz…”

Dortmund’da ise kadınlar ile Kürtçe ana dil kursuna katılan çocuklar birlikte kart yazarak Öcalan’a özgürlük taleplerini dile getirdi. Çocuklar, Kürt Halk Önderi için resimler de çizdi.

HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.