Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, her gerillanın Uluslararası Komplo’yu tarihin çöp sepetine atmak için büyük azim, inanç, kararlılık ve fedai ruhla dönem görevlerini yerine getireceğini; kahramanlık çizgisinin başaracağını söyledi.
Uluslararası Komplo’nun 22. yılına girilirken artık Öcalan’ın esaretine tahammül kalmadığını belirten Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, özgürlüğü sağlanmadan Uluslararası Komplo’nun tümden yenildiğinden bahsedilemeyeceği gbi Kürdistan halkının da özgürleşemeyeceğini vurguladı. Komutanlık, Kürdistan özgürlük gerillasının temel hedefinin bu olduğunu, yeni mücadele döneminin de bu eksendeki tarihi gelişmelere sahne olacağını kaydetti.
Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan halkına dayatılan Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Komutanlığın açıklaması şöyle:
Saygı ve minnetle
Kürdistan halkını büyük bir soykırım ve yok olmanın eşiğinden kurtaran ve özgürlük mücadelemizin ideolojik-felsefik bilinç kaynağı olan Önder Apo şahsında halkımızın özgürlüğünü ve iradesini ezmeyi hedefleyen Uluslararası Komplo’yu 21. yıl dönümünde şiddetle kınıyoruz. Öncelikle 15 Şubat 1999’dan beri İmralı işkence ve tecrit sistemine karşı insan üstü bir direniş gösteren ve bu kutsal özgürlük direnişinin mimarı olan Önder Apo’yu saygıyla selamlıyor, derin bağlılığımızı bildirmek istiyoruz. Komploya karşı halkımızın yürüttüğü kahramanca mücadeleyi kutluyor ve bu komploya karşı Önderliğimizin etrafında ateşten bir duvar ören ‘Güneşimizi Karartamazsınız!’ hamlesinin fedai şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz.”
Kürt’ün kesin ölüm fermanı
Ortadoğu’nun en kadim halklarından olan Kürdistan halkı, sürekli bir biçimde egemen güçlerin saldırısına uğradı ve bu güçler halkımızı ve ülkemizi sömürgeleştirmek istedi. Halkımız, bu sömürgeci güçlere karşı her zaman tarihi direnişler sergiledi, bu yüzden de türlü türlü komplolarla yüz yüze kaldı. Kürt halkının haklı ve meşru özgürlük, adalet, eşitlik arayışları egemen güçler tarafından komplolar ile bastırılmaya çalışıldı.
Tarih içinde Kürt halkına dönük uygulanan tüm komplolardan çok daha büyük bir kapsamda ve farklılıkta geliştirilen 15 Şubat 1999’daki Uluslararası Komplo, Kürt’ün kesin ölüm fermanı olarak planlandı.
Yeni bir özgürlük paradigması
Bu komplo, Önder Apo’nun derin öngörüsü, eşsiz direnişi ve halkımızla Hareketimizin kahramanlık direnişi temelinde boşa çıkartıldı. Önderliğimiz, İmralı işkence ve tecrit sistemine karşı kendisine dayatılan rehinelik pozisyonunun zihinsel ve ruhsal zincirlerini kırdı. Kürt halkına, onun şahsında tüm Ortadoğu halklarına ve dünyaya yeni bir özgürlük paradigması sundu. Halkımızın ‘Kara Gün’ olarak adlandırdığı Uluslararası Komplo sadece boşa çıkarmakla yetinilmedi, İmralı’da geliştirdiği demokratik toplum paradigması çerçevesinde hazırladığı savunmalarla Kürt Özgürlük Hareketi’ne ışık tutarak büyük bir güç kattı. Yaratılan bu yeni bakış açısıyla Devrimci Halk Savaşı çizgisinde stratejik ve taktik yenilenmeyi yakalayarak yüksek bir performans düzeyine ulaşan Kürdistan gerillası, her koşul altında Önderlik sevgisinden ve zafer çizgisinden taviz vermeden büyük bedeller ödeyerek Uluslararası Komplo’ya karşı mücadeleyi önemli bir düzeye taşıdı.
Esaretine tahammül kalmadı
Uluslararası Komplo’nun 22. yılına girmekte olduğumuz bu dönemde, halkımızın ve biz Kürdistan özgürlük gerillalarının Önder Apo’nun esaretine tahammülü kalmadı. Önder Apo’nun özgürlüğü sağlanmadan Uluslararası Komplo’nun tümden yenildiğinden bahsedemeyeceğimiz gibi, halkımızın da özgürleşemeyeceği bir gerçekliktir. Kürdistan özgürlük gerillasının temel hedefi, bu olduğu gibi içine girilen yeni mücadele dönemi bu eksendeki tarihi gelişmelere sahne olacaktır.
Tarihin çöp sepetine atmak için
Her gerilla, yeni dönemin strateji, tarz ve taktiğiyle Uluslararası Komplo’yu tarihin çöp sepetine atmak için gereken mücadele çizgisini esas alarak büyük bir azim, inanç, kararlılık ve fedai ruhla görevlerini başarıyla yerine getirecektir. Kürdistan gerillası olarak Uluslararası Komplo’ya karşı sürdürdüğümüz bu mücadeleyi komplonun 22. yılında daha da yükselteceğimizi ve bu yolda komplo çizgisini yenme azmiyle üzerimize düşen görev ve sorumlulukları büyük bir fedakârlıkla yürüteceğimizi vurgulamak istiyoruz.“
ANF/BEHDİNAN
Yüz yıllık Türk faşizmi çöküyor
KONGRA GEL, Kürt soykırım politikaları nedeniyle içte ve dışta büyük bir kriz içinde olan yüz yıllık Türk devlet faşizmi çöküş evresinde olduğunu belirterek, “Bu gerçeği gören bir bilinç ve kararlılıkla direnişi yükselteceğiz” dedi.
KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı, Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Komplocu güçlerin Öcalan’ın esareti ile yüz yıldan beri uyguladıkları Kürt soykırımın sürdürmek, Kürt halkına bir yüz yıl daha da kaybettirmek istediklerini ama asla başarılı olamayacaklarını belirten Eşbaşkanlık Divanı, “Kürt halkını yalnızlaştırmayı ve yok etmeyi hedefleyen yüz yıllık komplo boşa çıkarıldı. Yok edilmek istenen halk gerçekliğinden, Ortadoğu ve dünyada alternatif bir paradigmaya öncülük eden bir halk geçekliğine ulaşılmıştır” dedi.
Bütün bu gelişmelerin Öcalan’ın eseri olduğunu kaydeden Eşbaşkanlık Divanı, şöyle devam etti: “Faşist Türk devletinin Önder Apo’dan bu kadar korkmasının ve uyguladığı mutlak tecridin sebebi de budur. Ne yapsalar nafiledir, ok yaydan çıkmıştır. Önder Apo’nun düşünceleri; demokratik, ekolojik, kadın özgürlüğüne dayalı toplum paradigması, Kürdistan, Ortadoğu ve dünyada ilerici insanlıkla buluştu. 2020’de bu daha da yayılarak, büyüyerek güçlenecek.
Tecridi kırmanın zemini var
Uluslararası komplonun 22. yılında tecridi kırabilir ve Önder Apo’nun özgür çalışmasının koşullarını yaratabiliriz, bunun zemini var. Faşist Türk devlet sistemi yürüttüğü Kürt soykırım politikaları nedeniyle içte ve dışta büyük bir kriz içindedir ve bunun sürdürülebilir koşulları yoktur. Bu yıl ‘Rêber Apo ve Kürdistan’ı özgürleştirme, Türkiye ve Ortadoğu’yu demokratikleştirme’ şiarı ile hayatın tüm alanlarında Kürdistan halkı ve Özgürlük Hareketi olarak mücadeleyi yükselteceğiz. Yüz yıllık Türk devlet faşizmi çöküyor. Bu gerçeği gören bir bilinç ve kararlılıkla direnişi yükselteceğiz.
Strasbourg’daki yürüyüşe çağrı
Komplocu güçleri protesto etmek için aydınlar, sanatçılar, gençler ve enternasyonal dostlarımız farklı kollardan Strasbourg’a doğru yürüyor. Halkımızı, Türkiyeli demokrasi güçlerini ve dostlarımızı en güçlü şekilde Cumartesi günü Strasbourg’da yapılacak olan yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırıyoruz.”