
Kandil’den Yükselen Işık, 13 bölümden oluşuyor. Her bölüm yazarın yol hikayeleriyle başlıyor. Aslan, Kandil’e doğru giderken yaşadıkları ve tanığı olduğu olayları yalın bir dille anlatıyor. Yazar her bölümde ayrıca siyasi gözlemlerine, PKK gerillaları ve KCK yetkilileriyle yaptığı söyleşilere de yer veriyor.
Yazarın daha önce gazetemizde Kandil İzlenimleri, Acısını Unutan Ülke; Güney Kürdistan ve Çözüm Yolunda Kürdistan başlıklarıyla yayımlanan izlenimlerini daha geniş bir biçimde anlattığı kitabı 190 sayfadan oluşuyor.
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Murat Karayılan, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Altun ve yine KCK Yürütme Konseyi Üyesi Ronahi Serhat’la yaptığı röportajlarıyla yazar içinden geçmekte olduğumuz siyasal sürece de ışık tutmuş oluyor.
Günay Aslan’ın özgür Kürdistan dağlarından yükselen gizemli isyan ateşlerinden esinlenerek 'Kandil’den Yükselen Işık' adını verdiği kitabı Mezopotamya Yayınları ve berfinverlag@yahoo.de adresinden temin edilebilir.
KÖLN