Karamus: Türk işgaline karşı set olalım

Yurt Dışı Haberleri —

KNK eşbaşkanı Ahmad Karamus

KNK eşbaşkanı Ahmad Karamus

  • KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus: Her parti temsilcisi, kurum ve şahsiyetler bu konferansta söz hakkı alıp düşüncelerini dile getirebilir. Bu konferansta çıkacak sonuç bildirgesi işgale karşı bir set olacaktır. 

 

ERKAN GÜLBAHÇE/ SAARBRÜCKEN

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişimine karşı ulusal bir duruş sergilemek için "işgale karşı" şiarı ile online bir konferans gerçekleştirecek. Dört parça Kürdistan’da parti, kurum ve şahsiyetlerin katılacağı konferans 15 Mayıs (Cumartesi) günü organize edilecek.

Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Metina, Zap ve Avaşin bölgelerine 23 Nisan’da geniş kapsamlı işgal hareketi başlattığını hatırlatan KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus, "Türkiye, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için Rojava ve Güney Kürdistan’a birçok defa işgal girişiminde bulundu. Ancak bu sefer düzenlenen operasyona katılan asker sayısı, kullandığı silahlara bakıldığında Güney Kürdistan’da kalıcı olmak istediği ortadır" dedi.

Hedef Kürtlerin kazanımları

Operasyonun genişliğine bakıldığında Türk devletinin 'PKK’ye karşı operasyon yapıyorum' söyleminin aldatmanın ötesinde bir şey olmadığını söyleyen Karamus, "Türk devleti Kürtlerin kazanımlarını yok etmek için farklı hamleler yaparak, fırsat buldukça Rojava Kürdistan’ına, Güney Kürdistan’a operasyonlar ve işgal saldırıları düzenliyor. Kürdistan’ın tamamında Kürt kazanımlarını ortadan kaldırmak için belli bir konsept içerisinde işgal girişimlerini gerçekleştiriyor" dedi. Karamus, Türk işgaline karşı durmanın her Kürt partisi ve bireyinin görevi olduğunu belirtti.

Türk devleti sessizlikten güç alıyor

Türk devlet işgaline karşı dört parça Kürdistan’daki siyasi partilerin ortak bir bildiriyle tepki gösteremediğinin altını çizen Karamus, "Sivil toplum örgütlerinden beklenen bütünlüklü bir karşı duruş gelişmedi. Türk devleti bu  sessizlikten güç alıyor. Bu nedenle Türk işgaline karşı ortak sesle karşı durmak çok önemli" mesajı verdi.

İşgale karşı set olalım

"15 Mayıs’ta düzenleyeceğimiz konferansın buna hizmet etmesini bekliyoruz" diyen Karamus, ayrım yapılmadan dört parça Kürdistan’daki bütün siyasi partilere, kurumlara, şahsiyetlere ve diasporada yaşayan Kürt temsilcilere davetiye gönderildiğini söyledi. "Herkesin ulusal bir ruhla konferansa katılmasını bekliyoruz" diyen Kamus şu çağrıda bulundu: "Her parti temsilcisi, kurum ve şahsiyetler bu konferansta söz hakkı alıp düşüncelerini dile getirebilir. Bu konferansta çıkacak sonuç bildirgesi işgale karşı bir set olacaktır. Uluslararası alanda Kürtlerin bu işgale karşı daha gür şekilde sesini yükseltmesini sağlayacaktır."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.