Karargah Komutanlığı, dün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamanın tamamı şöyle:

2 Mayıs günü Amed Eyaleti’nin Lice alanında sömürgeci- faşist AKP rejiminin bir operasyonu gelişmişti. Havadan ve kısmen karadan gerçekleşen bu operasyonda HPG Askeri Konsey Üyesi Azad Siser ve HPG’nin değerli komutanlarından Çekdar Amed arkadaşla birlikte toplam 6 gerilla şehit düştü.

Düşmanın bu hain saldırısıyla mücadele tarihimiz boyunca yaşanan şehadet halkalarına önemli bir halka daha da eklendi.


Bir çok alanda görev yaptı

Azad Siser, Batman’dan 1992 yılında Parti saflarına katılmıştı. Önemli pratik süreçlerden geçerek mücadelede yetkinleşmiş, Kürdistan’ın birçok alanında görevler yürüterek Agitlerin çizgisinde yürümeyi bilen sade, dürüst ve cesur özellikleriyle öne çıkan değerli bir yürüyüşü sergilemiştir. Davasına, halkına sonuna kadar bağlılığı ve kararlılığıyla Kürdistan halkının bir evladı olduğunu pratiğiyle ortaya koymuş, yaşamı ve sağladığı devrimci duruşuyla tüm Kürdistan gençleri için yol gösterici bir komutan olmuştur.   


Cesaretiyle öne çıkan Çeko

Çekdar Amed, tarihi boyunca direniş sembolü alan Amed’in direnişçi, cesur özellikleriyle öne çıkan kahraman bir Amed evladıydı. Yurtseverlik bağları güçlü olan Amed’de doğup büyümüş ve ‘90lı yıllarda parti saflarına katılmıştır. Mücadelesi boyunca Amed halkının yurtseverliğine ve yiğitliğine yakışan bir duruş sergilemiştir. Apocu fedai ruhla savaşta en ön saflarda militanca yer almış bir komutandır. Mücadelesi boyunca cesaretiyle öne çıkan Çeko arkadaş, şimdiye kadar mücadeleye büyük emekler vermiş, fedakâr bir arkadaş olarak Kürdistan dağlarında ve halkımızın yüreğinde yer edinmiştir. 

Mücadelemizin bu tarihi döneminde Azatların ve Çekoların şehadeti asla bir kayıp değildir. Mücadele tarihimizde yüzlerce örnekte görüldüğü gibi bu değerli şehadet halkası da başta Amed olmak üzere tüm Kürdistan halkı için güç kaynağı olacak ve direniş mücadelesi daha da yükseltilecektir. Hiçbir şekilde şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak gerektiği gibi hesabı sorulacaktır. 


Gabar şehitleri

HPG, 19 Nisan günü Şırnak’ın Gabar alanında TC ordusunun gerçekleştirdiği hava bombardımanı sonucu Kendal Ararat (Harun Daşdemir / Ağrı) ve Amara Devrim’in (Dilber Ceylan / Ağrı) şehit düştüğünü açıkladı.