Katil polise iki yıl sonra iddianame

  • Parkta çöp toplayan Recep Hantaş’ı katleden polis hakkında iki yıl sonra iddianame tamamlandı.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Nisan 2019’da Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Sümerpark’ta çöp toplarkan polis tarafında vurulan Recep Hantaş (20) cinayetine ilişkin başlattığı soruşturmayı iki yıl sonra tamamladı. Savcı, polis Kazım B. hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, polis hakkında ”olası kastla öldürmek” suçlamasıyla 18 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.  

İddianamede yer alan olay yeri tutanağında; ”dur” ihtarına uymayan Hantaş’ın polisin üzerine doğru koştuğu, polisin havaya ateş açtığı, Hantaş’ın yere düşerek yaşamını yitirdiği iddia edildi. İddianamede, olay yerine gelen ekiplerde görevli polislerin beyanlarına yer verildi. Polisler, Hantaş’ın kimin ateşiyle öldürüldüğünü görmediklerini kaydetti. İddianamede, parkta Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının görüntü çözümlerine de yer verildi. İddianamede, Adli Bilişim İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi’nin raporu da yer aldı. Raporda, 5 nolu memur olarak belirtilen Kazım B. için şu tespit yapıldı: ”5 nolu polis memurunun maktule doğru, maktulün sağ arka tarafından nişan alır pozisyonda bulunduğu, fakat maktulün vurulduğu anı gösterir görüntü karesinin net olmaması nedeniyle bu anda 5 nolu polis memuru tarafından atış yapılıp yapılmadığının tespit edilemediği...”

Ulusal Kriminal Büro’nun raporunda ise şüpheli polis Kazım B.’nin ekibinde amir olan Ergin K.’ye işaret edildi. Raporda, Kazım B.’nin Hantaş’a bir el ateş ettiği saat 03.26.47’de Ergin K.’nin de Hantaş’a ateş ettiği, Hantaş’ın saat 03.26.49’de aniden yere düştüğü kaydedildi. Raporda, Ergin K.’nin tabancayla hedef gözeterek Hantaş’a 3 el ateş açtığı belirtildi. 

İddianamede, ”Sonuç olarak şüpheli Kazım B.’nin maktul Recep Hantaş’ı olası kast ile öldürme suçunu işlediğine dair hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphenin mevcut deliller itibarıyla vücut bulduğu anlaşılmıştır” denildi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.