Katili 6 yıldır korunuyor

  • Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı sırasında evinin kapısında katledilen 5 aylık hamile Selamet Yeşilmen’in katilleri, 6 yıldır devlet tarafından korunuyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım 2015’te 5. kez ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 15 Kasım’da, zırhlı araçtan yaylım ateşine tutulan 5 çocuk annesi ve 5 aylık hamile Selamet Yeşilmen (44) katledildi. Seslere koşan 8 yaşındaki kızı Sevcan ile 14 yaşındaki oğlu Fikret de yaralandı. Yeşilmen’in katledilmesinin üzerinden geçen 6 yıla rağmen faillere devlet koruması sürüyor.

Katiller değil,  Yeşilmen araştırıldı

 Savcılık tarafından başlatılan soruşturmada faillerin ortaya çıkarılması konusunda tek adım atılmadı. Savcılık ilk günden itibaren Nusaybin’de sokağa çıkma yasakları sırasında katledilen 25 sivilin dosyasında olduğu gibi, Yeşilmen’in de “örgütle ilişkisini” araştırdı. Yeşilmen ve Nusaybin’de kadledilen sivillerin cenaze törenlerini inceleyerek, tabutlara sarılan sarı, kırmızı ve yeşil flamalarla “örgüt propagandası” yapıldığı iddiasını öne süren savcılık, polisler tarafından yapılan tüm silah atışların ise “usulüne uygun olduğu”nu savundu. Başlatılan soruşturma, kısa bir süre sonra “Daimi arama bürosuna” havale edilerek, “faili meçhul"e bırakıldı.

Abdürrahim Yeşilmen

Faili meçhul değil, asker ve polistir

MA’dan Ahmet Kanbal’a konuşan Selamet Yeşilmen’in eşi Abdürrahim Yeşilmen, aradan geçen 6 yılda faillerin ortaya çıkarılmamasına tepki göstererek, “Devlet ‘faili meçhul’ diyor ama biz diyoruz ki; asker, polis yaptı. Zırhlı araçla taradılar. İsteseler bir saat içinde bulurlar ama yapmıyorlar. Biz de davamızdan vazgeçmiyoruz. Sağ olduğumuz sürece de vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Filiz Yeşilmen

Annesi katledildiğinde 19 yaşında olan Filiz Yeşilmen ise annesini kaybettikten sonra evin bütün yükünü omuzladığın, yaşamlarının tamamen değiştiğini, eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldığını söyleyerek, yaralanan kardeşi Fikret’in vücudunda halen şarapnel parçası olduğunu ve kız kardeşinin ise bir gözüne protez takıldığını ifade etti. Kardeşlerinin psikolojik tedavi gördüklerini belirten Yeşilmen, “Hep bir boşluk var. Yeri doldurulamıyor. Kimse annenin yerini alamıyor” diye konuştu.

Babam mermilerini  toplayıp devlete verdi

Annesinin failinin belirlenmediği yönündeki iddialara karşı Yeşilmen, şunları kaydetti: “Onu devlet öldürdü. Zırhlı araçları evin önündeydi. Evimizi taradılar. Kim oldukları belli. Babam kendi eliyle olay yerindeki mermileri onlara teslim etti. Devletin mermisiydi. Biz adalet istiyoruz. Bu zulmün sonlandırmalarını istiyoruz.”  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.