Katilin beyanı esas alınmış

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed’te 13 Eylül günü Ali Fida tarafından katledilen Gurbet Fida’nın otopsi raporunda günlerce işkence gördüğü tespit edildi. Konuya ilişkin bilgi veren avukatlar, “Tüm bulgulara rağmen failin ifadesi yeterli görülmüş” bilgisini paylaşarak yeterli soruşturma yapılmadığını belirtti.

MEDİNE MAMEDOĞLU / NÛJINHA

Amed’in Lice ilçesine bağlı Fis mahallesinde (Ziyaret) yaşayan 21 yaşındaki Gurbet Fida, 13 Eylül günü evli olduğu Ali Fida tarafından ateşli silahla katledildi. Ali Fida tutuklanırken, çıkan otopsi raporunda Gurbet Fida’nın vücudunun farklı yerlerinde morluklar ve kesikler olduğu öğrenildi.

Zorla alıkonulmuş

Yapılan soruşturma dosyasında, 17 yaşında evlendirilen ve bir çocuğu olan Gurbet Fida’nın katledildiği gün evde hazır bir bavulun olduğu bilgisine yer verildi. Gurbet Fida’nın öldürülmeden önce evde alıkonulduğu iddiaları bulunurken, otopsi raporunda yer alan şiddet bulgusu da bu iddiaları güçlendiriyor. Av tüfeğiyle Gurbet’i katleden Ali Fida, emniyette verdiği ifadesinde ise olayın yanlışlıkla olduğunu söylediği öğrenildi.

İşkence görmüş

Dosyayı inceleyen avukatların verdiği bilgiye göre, Gurbet’in defalar ayrılmak için girişimde bulduğunu belirtildi.

Son gidişinde eve zorla getirildiğini, sonrasında ise evde 15 gün kadar zorla alıkonularak işkenceye maruz kaldığını ifade eden avukatlar, bu olaydan sonra katledildiğini aktardı.
Bilgileri destekleyen somut deliller olduğunu dile getiren avukatlar şunları kaydetti: “Ön otopsi raporunda zorla tutulduğuna ilişkin veriler yer alıyor. Yine hem şüpheli hem de bilgi sahibi kişilerin ifadelerinde Gurbet’in defalarca kez ayrılma girişiminde bulunduğu ve katledildiği günde evden çıkmaya çalıştığı ifade edilmiş. Gurbet’in evden son ayrılışı ve eve nasıl geri getirildiği hakkında belirsizlikler var.”

Eve nasıl döndüğü belirsiz

Soruşturma dosyasını incelediklerinde çok fazla eksik işlem tespit edildiğini kaydeden avukatlar, “Örneğin savcılık Gurbet’in vücudundaki izlerin nasıl oluştuğunun peşine düşmemiş, yine Gurbet defalarca kez evden ayrılmışken neden ve nasıl eve geri getirildiğine ilişkin hiçbir araştırma yapılmamış. Dosyaya yansıdığı şekliyle olay sadece tartışma yaşandığı ve Gurbet’in kazara öldürüldüğü şeklinde” diye belirtti.

Failin ifadesi yeterli görülmüş

Olayın kaza olmadığını ve failin direkt öldürme kastıyla eylemi gerçekleştirdiğini söyleyen avukatlar, “Tüm bulgulara rağmen ateşli silahla 'yanlışlıkla' vurduğunu iddia eden failin ifadesi yeterli görülmüş ve herhangi bir görgü tanığı arayışına girilmemiştir” bilgisini paylaştı. Soruşturmaya ilişkin avukatlar, “Gurbet’in katledilmesinde tasarlama ve öncesinde eziyet etme hallerine rağmen soruşturma sadece öldürme fiilinden devam ediyor ve suça karışan iştirakçilerin tespit edilmesine dönük hiçbir adli işlem söz konusu değil. Dosyanın daha detaylı incelenmesi olayı her yönüyle ortaya çıkaracaktır” ifadelerinde bulundu.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.