Kaymazların mezarına yine saldırı

  • Qoser’de 12 yaşında 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz ve babasının mezarı, bir kez daha saldırıya uğradı. 

 

Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesindeki evlerinin kapısı önünde 21 Kasım 2004’te henüz 12 yaşındayken 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz’ın mezarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce geçtiğimiz günlerde saldırı yapıldı. Yurttaşlar, Pireketa Mahallesi’ndeki mezarlıkta yan yana defnedilen baba ve oğulun mezar taşını onardıktan sonra aileye haber verdi.  

 Mezarı onaran yurttaşlardan biri olan Mustafa Polat, mezarlığa tekrar gittiğinde baba Kaymaz'ın mezar taşının tekrar kırıldığını gördü. Mezar taşını onardıktan sonra sosyal medyadan paylaşım yaptığını kaydeden Polat, “Herhalde birilerinin zoruna gitmiş. Ertesi gün tekrardan parçalama olmuş. 12 yaşındaki bir çocuğa 13 kurşun sıkmak yetmemiş, 19 yıl olmuş, halen mezarıyla uğraşıyorsunuz. Katlettiniz, bari mezarında rahat bırakın” diye tepki gösterdi. 

Uğur Kaymaz ile yaşıt olduğunu, kaydeden Polat, “Ben iki yaşındayken ailem İstanbul’a gitmiş. Ben orada büyüdüm. 5 ay oldu Kızıltepe’ye taşındım. Uğur Kaymaz’ın ismini duyduğumda derin üzüntü ve büyük bir öfke duyuyorum. Boyu kadar silah koyuyorlar yanına, çatışma süsü veriyorlar” dedi. 

Halka “değerlerimize sahip çıkalım” çağrısında bulunan Polat, şunları söyledi: “Burada ikinci defa bir saldırı oluyor. Halen kimseden ses seda yok. Bir anlam veremiyorum. Tekrardan onaracağım. Bir mezar taşını da koruyamıyorsak dönüp kendimizi sorgulayalım.”  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.