Ne yapsanız da unutulmayacak

Uğur ve babası Ahmet Kaymaz anma

Uğur ve babası Ahmet Kaymaz anma

  • Qoser’de 13 kurşunla katledilen 12 yaşındaki Uğur ve babası Ahmet Kaymaz, şehadetlerinin 19. yılında mezarları başında anıldı. 

Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde 21 Kasım 2004’te evlerinin önünde katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz, Pirîketa (Atatürk) Mahallesi’ndeki kabirleri başında anıldı. Kaymaz Ailesi’ne Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekilleri ve çok sayıda kişi eşlik etti. Uğur ve babasının fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşındı, sık sık “Şehîd namirin” sloganı attı. 

Saygı duruşunun ardından konuşan HDP Qoser İlçe Eşbaşkanı Aysel Ayav, Uğur ile babasının katledilmelerinin yıl dönümünde mezarlarına saldırı yapıldığını hatırlattı. Ayav, mezarlığa saldırıda bulunan zihniyete karşı mücadele edeceklerini vurguladı. HEDEP Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş de Uğur katledildiğinde yanına silah bırakılarak, "terörist" olarak suçlandığını anımsattı. Aradan geçen sürede faillerin korunduğunu ve ödüllendirildiğini söyleyen Güneş, "Uğur’u hafızalarımızdan silmek istediler. Kayyum, Uğur’un heykelini yıkarak parktan adını sildi. Ne yaparsanız yapın Uğur, Ahmet, Ceylan, Cemile unutulmayacak. Uğur’un ardından insan hakları yok sayıldı. Kürt çocuklarının en temel hakkı olan yaşam hakkı ihlal ediliyor. Kürt çocukları ana dilinde eğitim alamıyor ve Kürt çocukları hala zırhlı araçlarla katlediliyor. Onlar mücadele gerekçemiz olacaklar” dedi.

Anne Makbule Kaymaz da "12 yaşında bir çocuk ‘terörist’ olamaz. Üç defadır mezar taşımız kırılıyor. Ölülerimizden de mi korkuyorlar? Ne istiyorlar? Yaşadığım müddetçe onları unutmayacağım" dedi. 

Konuşmaların ardından Uğur ve babası Ahmet Kaymaz'ın mezarlarına karanfil bırakıldı. Anma etkinliği, “Şehîd namirin” sloganıyla son buldu. MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.