Kayyum, Kürt düşmanlığıdır

  • Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının 2. yıl dönümüne ilişkin HDP Van İl Örgütü önünde açıklama yapıldı. 

Eyleme, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri, yerlerine kayyum atanan belediye eşbaşkanları ile çok sayıda kişi katıldı. “HDP’liyiz her yerdeyiz. Kayyımlara karşı mücadeledeyiz” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Hırsız kayuım iş birlikçi AKP” sloganları atıldı. 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, belediye eşbaşkanlarının tutuklu değil rehin olduğunu belirterek, “Rehin alınmak demek; hiçbir kural tanımadan halkın iradesini sahip çıktığı ve gerçekleri söylediği için insanları dört duvar arasına alınmasıdır. Şu an Türkiye’nin dört bir yanı kayum rejimine teslim ediliyor. İlk kayyum atanmasında ‘Sesizimi çıkarmazsak ülke kayyum rejimine teslim edilecek’ demiştik ve bugün o korkularımız gerçekleşti” dedi. 

Belediyelerin gasp edilmesi için eşbaşkanlar hakkında gereksiz ve yersiz soruşturmalar açıldığını belirten Beştaş, “Sadece belediyelerimize kayyum atamadılar. Belediyelerimize atanan kayyumlara da kayyum atandı. Siz halkın malına, mülküne, lokmasına el koyanlarsınız. Sizi tanımıyoruz” diye konuştu. 

Kayyumların Kürt halkına düşmanlık yaptığını belirten Beştaş, “Kürt halkının iradesini, seçme-seçilme hakkını tanımıyor. Kayyımlar sadece darbe dönemlerinde atanmışlar. İşte ‘Bu iktidar darbe iktidarıdır’ dediğimizde bunu söylüyoruz. Demek ki halen darbeci iktidar görevde. 2023’te kayyumların gideceğini tartışmak bile istemiyoruz. Bu konuda halkımızdan şüphemiz yoktur. Ne olursa olsun halk iradesine sahip çıkacaktır. Kayyumların halkımızın tarihine, kültürüne, doğasına, diline düşmanlık olduğunu biliyoruz. Siz, halkımızın iradesine diz çöktüremeyeceksiniz. Biz halkımızla birlikte hep beraber bu gemiyi limana ulaştıracağız. HDP umuttur, umut dimdik ayakta.” 

Eylem alkışlarla sona erdi.  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.