Şengal ve Kürdistan'daki gelişmeler değerlendirildi
KCD-E'nin gerçekleştirdiği kongreye ilişkin bilgilendirme ve eğitim toplantısı, Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezin'nin lokalinde yapıldı. Toplantıda, 21 Mart 2013'te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 25 Nisan 2013'te KCK'nin geri çekilme çağrısının ve barış sürecinin Demokratik Ulus çerçevesinde sahiplenildiği belirtildi. Ayrıca yürütülen tartışmalarda Şengal ve Kürdistan'nın dört bir yanında yaşanan gelişmeler ele alındı.
Tarihsel bir sürece girildi
Toplantıda KCD-E adına bir konuşma yapan Yaşar Pir, Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmelere dikkat çekerek şunları söyledi: "Kürt özgürlük, demokrasi ve diriliş mücadelesi büyük gelişmeler kaydederek ve evrenselleşerek tarihsel bir döneme girmiştir. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın 21 Martta ilan ettiği barış süreci, Kürt Özgürlük Hareketi, Kürt halkı ve bütün demokrasi güçlerinin de sahiplendiği 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Etme Hamlesi' diye nitelendirilerek başlamıştır."
Özgürlüğe dair umutlar yaratıldı
Kürdistan’da, Türkiye’de ve dünyada özgürlük, kardeşlik, barışa dair umutların yaratılğını da sözlerine ekleyen Yaşar Pir, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'nın bu adımı, Kürt sorunun daha güçlü tartışılmasına vesile olmuştur" diye kaydetti. Eğitim toplantısı, katılımcıların sloganları ile sona erdi.
OSMAN YILDIRIM/VİYANA