KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Amed’deki Lice protestosu sırasında halka yönelik saldırıya tepki göstererek, faşizan baskılara göz yummayacaklarını belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Demokratik Çözüm Süreci’nin ikinci aşamasında adım atması gereken AKP iktidarının, özellikle son günlerde yoğunlaşan saldırılarıyla kuşku ve güvensizlik yaratan bir tutum içerisine girdiği kaydedelidi. Sürecin ruhuna denk düşen pratik adımlar atmak yerine, hiçbir umut ve güven vermeyen yaklaşım, tarz ve üsluba dikkat çekiler açıklamada, "Demokratik Çözüm Süreci’nde yeni karakollar inşa etmek, barajların yapımına hız vermek ve korucu sayısını arttırmak, haklı olarak çözümden yana olan tüm kesimlerde büyük kuşku ve kaygı yaratmaktadır" denildi.

Tepkiler meşru ve haklı

Kürt halkının yeni karakolların yapılmasına karşı tepki göstermesinin, son derece haklı ve meşru olduğu gibi, aslında Demokratik Çözüm Süreci’nin ne kadar sahiplenildiğinin kanıtı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar vurgulandı: "AKP iktidarı gerçekten barış ve demokratik çözümden yana ise, yeni karakolların ve barajların yapımı ile korucuların sayısının arttırılmasını derhal durdurmalıdır. Halkın demokratik tepkisine dahi tahammülü olmayan bir iktidar zihniyeti, çözüm sürecini ne kadar geliştirebilir! Demokratik siyaset zaten yürüyüş, toplantı, vb. etkinliklerin geliştirilmesi değil midir! Demokratik siyasete tahammül etmemek, sömürgeci zihniyetin dışa vurumu olduğu gibi, demokrasi anlayışından ne kadar yoksun olunduğunu gösterir. Lice’de yurtsever Kürt genci Medeni Yıldırım’ı katleden zihniyetle Ankara’da Ethem Sarısülük’ü katleden zihniyet aynıdır."

Çözüm süreci gelişemez

Lice’de karakol inşasına karşı tepki gösteren halka kurşun yağdırarak insanları katleden politikalarla çözüm sürecinin gelişemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, Kürdistan halkının 30 yıllık savaşta verdiği bedeller, gösterdiği kahramanlık ve kazandığı politik bilinçle direnmesini bileceği vurgulandı. Açıklamada, AKP iktidarınin şunu çok iyi bilmesi istendi: "Kürt halkı sindirilmeyi, teslim alınmayı ve sessiz kalmayı asla kabul etmeyecektir. Herkes bilmeli ki, biz Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak da faşizan baskılarla ve şiddet yöntemleriyle halkımızın demokratik eylemlerinin bastırılmasına gözyumamaz ve buna karşı sessiz kalamayız. Demokrasi mücadelesinde demokratik eylemleriyle ısrarını göstereceği gibi, her saldırı yeni direniş dalgalarıyla karşılanacaktır."
KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, başta Amed halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkını, AKP iktidarının katliam düzeyine varan saldırılarına karşı her yerde demokratik-siyasi-meşru eylemleri yaygınlaştırarak yükseltmeye çağırdı.

Sivas için anma

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Sivas Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı: "Bundan 20 yıl önce, Madımak’ta 34 değerli aydın, yazar, sanatçı sömürgeci Türk devletinin bizzat teşvik ettiği güçler tarafından hunharca katledildi. Bu katliam aynı zamanda Alevi toplumuna karşı gerçekleştirilen bir katliamdı. Sivas-Madımak Katliamı’nı bir kez daha lanetliyor, katledilen 34 değerli insanın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve anılarını mücadelemizde yaşatarak bütün inançların ve kimliklerin özgürce yaşayacağı bir Türkiye’yi yaratmaya dair sözümüzü yineliyoruz."

ANF/BEHDİNAN