KDP Kürtlere karşı suç işliyor

KNK Dış İlişkiler Komitesi Sözcüsü Nilüfer Koç

KNK Dış İlişkiler Komitesi Sözcüsü Nilüfer Koç

  • KNK Dış İlişkiler Komitesi Sözcüsü Nilüfer Koç, Hewlêr temsilciliklerine dönük saldırıya tepki göstererek, "KDP, failleri açıklamadığı her gün Kürt halkına karşı suç işliyor" dedi. 

 

Türkiye’nin yürüttüğü savaştan sonuç almak için Irak ve İran’ı Kürtlere karşı kışkırtmaya çalıştığını kaydeden Koç, Türkiye’nin sömürgeci bu güçlerle Kürtleri yok etmeyi hedeflediğini dile getirdi. Hakan Fidan’ın son temaslarının bu minvalde olduğunu söyleyen Koç, “Erdoğan, BM Genel Kuruluna gitmeden önce elinde bir koz bulundurmak istiyordu. Diğer yandan kendi ailesinin çıkarları için Kurdistan’ı gözden çıkaran KDP gerçekliği var. Arkadaşımız Deniz’i kaybetmeden önce KDP, Bradost alanına yoğun sevkiyat yaparak, fiili savaş hazırlığını yapıyordu. KDP, Ortadoğu gibi bir yerde Kürtlere silah indir dayatması yapıyor. Kendi kirli çıkarları için düşmanla işbirliği yapıyor. Bunun sonucu olarak savaş çemberini ve Erdoğan faşizmini güçlendiriyor” dedi.

Düşmanla ortaklık yapıyor 

MA’dan Esra Solin Dal’a konuşan Koç, KNK’nin bürosunun yılladır Hewlêr’de olduğuna, 24 saat boyunca izlendiğine işaret ederek, sessizliğini koruyan KDP’ye tepki gösterdi. “KDP bir açıklama yapmayana kadar biz onları suçlu görüyoruz” diyen Koç, faillerin ortaya çıkarılmamasının KDP istihbaratı Parastin ile MİT’in ortak haraket ettiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Koç, “Güney Kurdisatan’da bir gazeteci, KDP’ye dönük küçük bir eleştiri yaptığı zaman hemen gelip tutukluyorlar. KDP, Kürt halkını yok etmek isteyen bir düşmanla ortaklık yapıyor. KNK’nin ulusal birlik deklarasyonunda yer alan maddeye göre hiçbir Kürt gücü, başka bir Kürt gücüne zarar veren bir sömürgeci ile ilişki içinde olmamalı, olması halinde ise suç işler” dedi. 

 “KDP, failleri açıklamadığı her gün Kürt halkına karşı suç işliyor” diyen Koç, “KDP Türk devletinin Kürt soykırımına yardım ederek suç ortaklığı yapıyor. Kürt halkının elini vicdanına koyup sesini dinlemesi gerekiyor” mesajı verdi. “Çıkışın yegâne yolu ulusal birliktir” diyen Koç, “Gücümüz fazlasıyla var. Halk olarak artık yalnız değiliz. Sonuç almanın önünde herhangi bir engel yok” ifadelerini kullandı.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.