KDP, saldırıları meşrulaştırıyor

Türk devleti saldırı

Türk devleti saldırı

  • Türk ordusunun Dinartê'ye bağlı Kafiya köyünde iki köylüyü katlettiğini hatırlatan KCK Dış İlişkiler Komitesi, "KDP, Türk devletine yol gösteriyor, suçlarını gizliyor ve hatta bu suçlara meşruiyet sağlıyor dedi.

Türk ordusunun Dihok’un Akre ilçesine bağlı Dînartê nahiyesinin Kafiya köyünü bombalayarak Arif Taha (61) ve Beşir Ömer Ali (68) adlı köylüleri katletmesinin üzerinden dört gün geçmesine rağmen KDP ve Federe Kurdistan yönetimi sessizliğini koruyor. Başsağlığı mesajı yayımlayan KCK Dış İlişkiler Komitesi, KDP’nin Türk devletinin suçlarına meşruiyet kazandırarak Kurdistan’a yeni bir Enfal’i dayattığını söyledi.

KCK Dış İlişkiler Komitesi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, işgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Behdinan bölgesindeki Dinartê’ye bağlı Kafya köyünde Siyarê Dağı’na yönelik saldırısında Beşir Ömer Ali ve Arif Teha isimli iki Güney Kurdistanlının tarlalarında çalışırken hedef alınıp şehit edidiği hatırlatıldı. “Bu katliamı kınamakla birlikte, başta şehit aileleri olmak üzere tüm Güney Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz" denilen açıklamada, işgalci Türk devletinin bu vahşi saldırılarının, tüm Kürtlere karşı olduğunu, Kürt kanının dökülmesini ve Kürt ülkesinin yok edilmesini meşru bir eylem olarak gördüğünü ortaya koyduğu vurgulandı.

Bina yakın köy boşaltılıp yakıldı

İşgalci Türk devletinin Güney Kurdistan'a yönelik saldırılarında bine yakın köyün boşaltılıp yıkıldığı, yüzlerce yurttaşın şehit olduğu, yüzlercesinin de yaralandı ve on binlerce yurttaş yerinden edildiği anımsatılan açıklamada, ayrıca yüzlerce Kurdistan özgürlük gerillası kimyasal silah kullanımı sonucu şehit olduğu belirtildi.

KDP katillere kırmızı halı seriyor

KCK Dış İlişkiler Komitesi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu durum, işgalci Türk devletinin eliyle gerçekleşen yeni bir kimyasal saldırı ve Enfal’dir ve KDP hükümeti de bu Enfal'in ortağıdır. Türk devletine yol gösteriyor, suçlarını gizliyor ve hatta bu suçlara meşruiyet sağlıyor. Ayrıca KDP, bu katliamlara karşı kitlesel ve yurtsever bir duruşun da önüne geçiyor. Yani KDP, Kurdistan'a yeni bir Enfal dayatıyor. Faşist Türk devletinin eliyle Güneyli yurttaşların kanının akıtıldığı bir dönemde KDP yöneticileri, Türkiye yöneticilerini kırmızı halıda karşılıyor, onları kucaklıyor ve kameralara poz veriyor.

Yeni ve kapsamlı işgal planı

Erdoğan ve Bahçeli liderliğindeki faşist Türk devleti, Güney Kurdistan'a yönelik yeni ve kapsamlı bir işgal planı oluşturmakla meşgul. Türkiye'nin terörist bakanlarının Hewlêr ve Bağdat ziyaretleri bu saldırıya hazırlık niteliğindedir.

KDP, Irak'ı iş birliğine zorluyor

KDP yetkilileri, bu yeni işgal saldırısında Irak devletini Türk devleti ile iş birliğine sürüklemek istiyor. Bu nedenle Güney Kurdistan'daki tüm güçleri ve tarafları, Irak devletinin yetkililerini, Türk devletinin bu saldırı ve katliamlarına karşı tavır almaya ve Türkiye'nin daha fazla Güney Kurdistan yurttaşının kanını dökmesine engel olmaya çağırıyoruz.

Tüm şehitlerin intikamı alınacak

Bir kez daha Güney Kurdistan halkına ve özellikle şehit Arif ve şehit Beşir'in ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, acılarını ve kaygılarını paylaşıyoruz. Yüce Allah'tan iki şehidimizin ruhlarını cennetiyle sevindirmesini, kıymetli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ayrıca faşizme, işgale ve iş birlikçiliğine karşı şehit Helmet Dêrelûk'un yolunda tüm şehitlerin intikamını alacağımıza söz veriyoruz.”

 

* * *

Bir yılda bin 500'ü aşkın saldırı

Christian Peacemaker Teams (CPT), Türk ordusunungeçen yıl Güney Kurdistan'ya yönelik bin 500'ü aşkın saldırı gerçekleştirdiğini; 2015'ten bu yana en az 152 kişinin katledildiğini, 228 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Türk devletinin bölgedeki saldırılarını gözlemleyen insan hakları kuruluşu Christian Peacemaker Teams (Hristiyan Barış Kurucu Ekipler [CPT]) üyesi Kamaran Osman'a göre; Türk saldırılarının bin 159'u havadan, 228'i insansız hava araçlarıyla ve 114 de topçu bombardımanı gerçekleştirdi. Ayrıca Türk ordusu, üç silahlı saldırı ve iki mayın patlamasından da sorumlu.

Türk ordusunun saldırılarının en çok görüldüğü ilin, 517 saldırıyla Dihok olduğunu, bunu 475 saldırıyla Heğwlêr, 420 saldırıyla Süleymaniye ve 36 saldırıyla Ninova'nın takip ettiğini belirten CPT'nin verilerine göre; 2015'ten bu yana en az 152 kişi katledildi, 228 kişi de yaralandı.

1990'dan bu yana 850 sivil

Osman, Türkiye ve İran'ın hava saldırılarında 1990'dan bu yana yaklaşık 850 sivilin katledildiğini, saldırıların çoğunun arkasında Ankara'nın bulunduğunu söyledi.

 

* * *

Son 5 günde 37 uçak saldırısı

Türk ordusu, son 5 günde Medya Savunma Alanları'nın 37 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Zap'ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 11 Şubat günü saat 13.30, 17.00 ve 18.00’de yıkmaya çalışan kepçe, el bombaları ve ferdi silahlarla vuruldu. Ayrıca saat 16.30’da bu kepçe sabotaj taktiğiyle de hedeflenerek vuruldu. Bu eylemlerin sonucunda kepçe darbelendi ve geri çekilmek zorunda kaldı.

* Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini yıkmaya çalışan kepçe, 15 Şubat günü saat 13.00 ve 17.30’da el bombaları ve ferdi silahlarla hedeflenerek darbelendi.

* Türk savaş uçakları, 16-21 Şubat tarihleri arasında, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Yekmalê, Neqeba Xêrê alanını 11 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanı'nı 7 kez; Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Sinînê, Xinêrêya Jor, Goşînê alanlarını 7 kez; Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanını 6 kez; Metîna bölgesinin Dergelê, Şêlazê, Bêşîlî, Serê Metîna alanlarını 6 kez olmak üzere toplam 37 kez bombaladı.

* Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı, 19 Şubat’ta  saldırı helikopterleriyle bombalandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.