Kerkük’ü ziyaret eden Barzani, kentin barış içinde yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Amerikan güçlerinin Irak’tan çekilmesi çok önemlidir. Çekilme işleminden sonra Kerkük’te güvenlik konusunda sıkıntı yaşanmaması için merkezi hükümetle yürüteceğimiz çalışmayla güvenlik güçlerimizin imkanlarını Kerkük’ün güvenliği için tahsis edeceğiz. Terörün Kerkük’ü kendisi için açık alana dönüştürmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Kerkük’te yaşayan bütün etnik grupların birbirini kabullenmesi gerektiğini söyleyen Barzani, devrik diktatör Saddam Hüseyin döneminde kentin demografik yapısını ve sosyal dokusunun değiştirildiğini belirterek, “bunu onarmamız gerek” dedi.
Kerkük’te karar sahibinin il meclisi olduğunu dile getiren ismini vermeden Türkiye’nin kent üzerindeki emel ve planları olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini söyledi.
KERKÜK