Kıbrıs’ta Öcalan için yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kıbrıs’ta Kürt halkı ile dostları başkent Lefkoşa'da düzenledikleri yürüyüşle 15 Şubat komplosunu protesto etti. Eylemciler Öcalan’a özgürlük yazılı önlükler giydi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıdı. 

BARAN HEBÛN

Başkent Lefkoşa’dan 20 kilometre uzaktaki Dali ilçesinde bir araya gelen eylemciler, buradan yürümeye başladı. Eylemciler Öcalan’a özgürlük yazılı önlükler giyerken, Abdullah Öcalan fotoğrafları da taşındı. Şiddetli yağan yağmura rağmen yürümeye devam eden eylemcilere Kıbrıs halkı yoğun ilgi gösterdi.  Zaman zaman arabalarından çaldıkları korna sesi, zaman zaman da yaptıkları zafer işareti ile dayanışma ve desteklerini gösterdiler.

Konsolosluk önünde eylem

Yürüyüş boyunca uluslararası 15 Şubat komplosu ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi anlatan bildiriler dağıtıldı. Lefkoşa’da bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde yürüyüşçüleri kalabalık bir kitle karşıladı. Burada Yunanca yazılı bildiri okundu. Ardından Kürt siyasetçi Lezgin Serhat kısa bir konuşma yaptı. ''Kürt halkının artık tecride tahammülü kalmamıştır" diyen Serhat, herkesi “Öcalan’a Özgürlük” kampanyasına katılmaya çağırdı. Konuşmaların ardından eylem, kadın aktivistler tarafından konsolosluk kapısına bırakılan siyah çelenk ile son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.