Kilis’in akıbeti haftaya belli olacak

Yurt Dışı Haberleri —

Hasan Kilis

Hasan Kilis

  • Türkiye’de ‘Örgütü propagandası yapmak’ ve Erdoğan’a hakaret etmek’ten çaptırıldığı 20 yıl hapis cezası nedeniyle Fransa’da oturumu iptal edilen ve iltica başvurusunu reddedilen Hasan Kilis’in itiraz davası görüldü. Mahkeme kararını 23 Haziran’da açıklayacak. 

Fransa’da 20 yıldır işçi olarak kalan Hasan Kilis’in oturumu Türkiye’de ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘Erdoğan’a hakaret etmek’ suçlamasıyla aldığı hapis cezası gerekçe gösterilerek iptal edilmişti. Kilis'in iltica başvurusu da Fransa Mültecileri ve Vatansız Kişileri Koruma Dairesi (OPFRA) tarafından reddedilmişti. Karara itiraz ederek bir üst mahkemeye taşıyan Kilis'in davası 16 Haziran’da Paris’teki Ulusal İltica Mahkemesi’nde görüldü. Kilis savunmasını yaparak, kararın bozulmasını istedi. 

Hiç gitmedim, nasıl suç işleyeyim!

Duruşmanın olumlu geçtiğini ve yanlıştan dönülmesini umduğunu belirten Kilis, duruşmanın detaylarına ilişkin gazetemize bilgi verdi. Mahkemede Paris’teki Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nin aktif bir çalışanı ve muhalif bir Kürt yurtseveri olduğunu anlatan Kilis, Fransa’ya geldiğinden beri Türkiye’ye hiç dönmediğini ve gitmediği bir ülkede suç işleyemeyeceğine dikkat çekti

Mahkeme: Yeterli kanıt yok

Kilis’in aktardığına göre; mahkeme heyeti ise kendisi hakkındaki cezanın sosyal medya hesaplarında bulunan bazı fotoğraf ve yazılarına dayandığına dikkat çekerek, “yeterli kanıt oluşturmadığı” yönünde kanaat bildirdi. 

Gazetemizin 15 Haziran tarihli sayısında Kilis’in durumuna  ilişkin yayınlanan “Erdoğan’a muhalefet Paris’te de yasak!” başlıklı haberin çevirisini de isteyen mahkeme heyeti, kararını 23 Haziran’da açıklayacak.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.