
Kipping’ten Türkiye'ye boykot çağrısı: Turist göndermeyelim
AKP’li bakanlara Almanya’da referandum propagandası yapma izni verilmemesi nedeniyle Ankara-Berlin hattındaki gerilim sürerken, Alman Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping’den Türkiye’ye turizm boykotu çağrısı geldi. Tagesschau gazetesine konuşan Kipping, turizm boykotunun demokrasi ve insan hakları adına bir protesto olarak yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Olağanüstü halin olduğu bir devletin plajlarında güneşlenirken kim kendini rahat hissedebilir ki?” diye sordu.
Erdoğan’ı ödüllendirmeyelim
Kipping, Merkel hükümetinin Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la işbirliğini eleştirerek, "Eğer federal hükümet diktatörle yakın olursa, o zaman bizim turizm boykotunu gözden geçirmemiz gerekir. Türkiye'ye turist olarak gidilmemeli. Türkiye'de insan haklarına zarar verenleri, turizmle ödüllendirmeyelim" çağrısı yaptı.
Kipping, "Türkiye’nin harika insanlara sahip olan güzel bir ülke" olduğunu vurgulasa da, "Erdoğan’sız daha da güzel olurdu" dedi.
Alman turistler Türkiye'ye gitmiyor
Almanya, Çin ve ABD’nin ardından başka ülkelere seyahat için en fazla paranın harcandığı üçüncü ülke. Almanların tercih ettiği ülkelerin arasında son iki yıla kadar Türkiye ilk sırada yer alıyordu.
Almanya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülke statüsünü 2013'te Rusların elinden almış, sonraki 3 yıl da bu unvanı kimseye kaptırmamıştı.
2015'te Türkiye'ye yaklaşık 5.6 milyon Alman turist gitmişti. 2016'da ise Almanları da hedef alan DAİŞ saldıları nedeniyle bu rakam 2 milyon kişi azalmıştı. Türk turizm sektörü geçen yıl Rusların boykotu ve Almanların Türkiye’yi tercih etmemesi oldukça zor günler geçirmişti.
Rezervasyonlar yüzde 58 düştü
Bu yıl da veriler pek parlak değil. Alman pazar araştırma şirketi GfK’nin verilere göre, bu yaz için Türkiye’yi tercih eden Alman turistlerin oranı yüzde 58 oranında azaldı.
Artık Yunanistan’ı tercih ediyorlar
Verilere göre Alman turistler kanlı saldılar sonrası Türkiye yerine Yunanistan ve Mısır’ı tercih etmeye başladı. GfK, Yunanistan’a rağbetin geçen yıl ocak ayına kıyasla yüzde 67 oranında arttığına dikkat çekti. Bu verilere göre Yunanistan, Alman turistlerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında uzun süredir ikinci sırada olan Türkiye’nin yerini kaptı.
HABER MERKEZİ