Kırkısraklılar Londra’da buluştu

Toplum/Yaşam Haberleri —

  • İngiltere’nin başkenti Londra’da Kırkısraklılar Dayanışma Derneği tarafından Britanya Alevi Federasyonu yerleşkesinde Kırkısraklılar Kültür Sanat Festivali düzenlendi. 

Binlerce kişinin katıldığı festivale ulusal kıyafetleri ve renkleriyle katılan gençlerin çokluğu dikkat çekti.

Fesitvalin açılış konuşmasını yapan Kırkısraklılar Derneği Başkanı Ali Belde, Kırkıskakın Hakikatçi Alevilik öğretisinin öncülerinden Şıx Mamo ve Ozan İbreti gibi birçok değeri bulunduğunu belirterek, festivallerin kimlik ve kültürü geliştirme açısından önemli olduğunu ifade etti.

 Sanatçılar Özkan Orman, Kara Hasan ve Murat Çelik’in Kürtçe şarkılar ve türküler seslendirdiği festivalde sanatçı Zeynep Baksi’nin “Adaletin bu mu dünya” parçası alanda bulunan kitle tarafından hep bir ağızdan seslendirildi. 

Sanatçı Şivan Perwer söylediği parçalarla kimi zaman hüzünlendirdi kimi zaman da coşturdu.

Sanatçı Özkan Orman da  “İnkarla yasaklamayla bizi susturacağını sananlar yanılıyorlar. Asla Kürt dilini Kürt sanatını susturamazsınız” diye konuştu. Yazar Ahmet Güven de Kürt diline sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, “Kendi dilimizi yaşatarak, kimliğimize, kültürümüze, sanatımıza ve değerlerimize sahip çıkabiliriz” dedi.

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.