Kirpi, 12 askere mezar oldu

  • Gerillalar, Gever’e bağlı Alyawa ve Serê Şikeftê köyleri arasındaki yol üzerinde kontrol yapan Türk güçlerini hedef aldı. 1 Kirpi tipi zırhlı araç, içindeki 12 askerle birlikte imha edildi.

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı Güney ve Kuzey Kürdistan’da direnen gerillalar, etkili eylemlerini sürüdürüyor. Metîna’daki eylemde 1’i rütbeli 4 asker öldürüldü, 2 mevzi ve 1 radar imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk saldırıları ve gerilla eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Gerillalar, 2 Haziran günü Metîna’nın Şehit Çiya Tepesi’ndeki Türk güçlerini denetim altına aldı. Bu güçlere saat 19.30’da 3 koldan koordineli gerilla eylemi gerçekleştirildi. Birinci kol, 2 mevziyi hedefleyerek vurdu; içindeki askerlerle birlikte imha etti. İkinci kol, tepeden kaçmak isteyenleri vurdu; 1 rütbeli öldürüldü. Üçüncü kol ise tepedeki 1 radarı imha etti. Türk ordusu, saat 21.30’da Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralılarını götürdü.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Alyawa ve Serê Şikeftê köyleri arasındaki yol üzerinde kontrol yapan işgalcilere karşı 1 Haziran günü saat 08.00’de eylem gerçekleştirildi. Hedef alınan 1 Kirpi tipi zırhlı araç, içindeki 12 askerle birlikte imha edildi. Bu eylemde gerillanın kaybı yok.

Hava saldırıları sürüyor

* İşgalci Türk devleti Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerini helikopter, obüs ve savaş uçaklarıyla 2, 3 ve 4 Haziran günleri de bombaladı. Aynı zamanda helikopterlerle bu alanlardaki güçlerini değiştirdi. Bu saldırılarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.