Kirpi imha edildi, askerler sağ çıkamadı

.

.

  • Sêrt’in Dihê ilçesine bağlı Garisa alanındaki Tiryan (Okçular) Karakolu’na doğru giden 1 Kirpi tipi zırhlı araç, sabotaj taktiğiyle vuruldu. Kirpi tamamen imha edildi, içindeki 10 asker de öldürüldü.

Gerillaların, üç devrimci hamle kapsamındaki eylemlerinde 17 Türk askeri öldürüldü. Eylem sonucunda 1 Kirpi, 1 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi imha edildi, 1 saldırı helikopteri de gözaltına alındı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi

* Türk güçleri, Botan’ın Kato Jîrka bölgesine bağlı Deriyê Beqê, Deriyê Berana ve Deriyê Qaçê alanlarında pusulama faaliyet yürütüyor. Uzun süre denetim altına alınan Türk güçleri, YJA Star gerillaları tarafından 3 Temmuz günü saat 20.20’de Meydan Casusan alanında iki koldan geliştirilen koordineli bir eylemle vuruldu; 3 Türk askeri öldürüldü.

* Sêrt’in Dihê (Eruh) ilçesine bağlı Garisa alanındaki Tiryan (Okçular) Karakolu’na doğru 1 Kirpi tipi zırhlı araç, 4 Temmuz günü saat 22.00’de sabotaj taktiğiyle vuruldu; Kirpi tamamen imha edildi, içindeki 10 asker de öldürüldü.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

* Metîna’nın Zendura silsilesinde bulunan Türk güçlerine yönelik 7 Temmuz günü saat 07.00’de eylem yapıldı. Tepedeki askerlerin tam isabetle vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürüldü, 2’si de yaralandı. Eylem sırasında tepede bulunan 1 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi de imha edildi.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

Avaşîn’in Girê Silêman alanındaki saldırı helikopteri, 6 Temmuz günü saat 23.10’da alanı bombalamak isterken gerilla tarafından yoğun ateş altına alındı. Saldırı helikopteri darbelendi ve alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Şehîd Întîkam Tepesi’nden Şehîd Dijwar Tepesi’ne doğru 7 Temmuz günü saat 05.00’te hareket etmek isteyenTürk askerleri suikast taktiğiyle vuruldu; 1 asker öldürüldü.

Zehirli gazlara devam

* İşgalci Türk devleti, Avaşîn ve Metîna bölgelerini helikopter ve uçaklarla bombaladı; Avaşîn’e bağlı Girê Sor ve Werxelê alanlarında bulunan savaş tünellerine zehirli gazlarla saldırdı. Bu saldırılarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.