Kirpi ve yolcuları imha edildi

  •  Gerilla, Xakurkê’nin Girê Şehîd Şahan alanındaki Türk askerlerini denetim altına aldıktan sonra 1 Kirpi tipi zırhlı aracı hedef alarak imha etti, içindeki 10 askeri öldürdü. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı; 23 kez yasaklı gaz ve patlayıcılar, 9 kez savaş uçakları, 68 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez obüs, havan ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 16 Türk askerini öldürdü, 1 Kirpi ve 1 dronu imha etti. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine 19 Eylül saat 10.00’da girmeye çalışan Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ferdi silahlarla vurularak darbelendi. Türk askerleri, müdahale üzerine bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Çemço Direniş Alanı’nda 19 Eylül saat 12.20’de harekete geçen Türk askerleri, denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Saca Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 20 Eylül saat 03.00’te ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Xakurkê Bölgesi

*  Xakurkê’nin Girê Şehîd Şahan alanındaki Türk askerleri, 20 Eylül sabahı Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde denetim altına alındı. 1 Kirpi tipi zırhlı araç, saat 07.10’da ağır silahlarla vuruldu. Kirpi tamamen imha edildi, içindeki 10 asker öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde 9 Eylül saat 08.35’te uçurulan 1 dron, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde vurularak imha edildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 19 Eylül saat 12.50’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 19 Eylül saat 19.55’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurarak 1'ini öldürdü. 

Bombardımanlar

*  Türk ordusu, 19 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzilerini yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 13 kez bombaladı.

* Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanı’nın savaş mevzileri, 6 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı.

* Şehîd Adil Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn ve Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 3 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı. Aynı zamanda Sîda Direniş Alanı’nınŞehîd Bahoz savaş mevzilerine biber gazları atıldı.

* Girê Bihar Direniş Alanı ile Zap Suyu çevresi savaş uçaklarıyla 9 kez bombalandı. Bombardımanlar ardından arazide yangın çıktı.

* Sîda, Çemço, Saca, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 68 kez bombalandı.

* Çemço, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları, 19 ve 20 Eylül’de obüs, havan ve ağır silahlarla bombalandı.  BEHDİNAN

 

*****

Son mermilerine kadar savaştılar

Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Kapotê, Yekmalê ve Darê köyleri arasındaki bölgede görevleri başında olan iki gerilla, 19 Eylül saat 01.00’de Türk ordusuyla çatıştı. İki saat boyunca süren çatışmalarda 3 kontra öldürüldü. Gerillalar Eylem ve Evîn, son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehit oldu.  Türk devletinin özel savaş medyası bu çatışmalarda bir HPG’linin de esir düştüğünü iddia etti, ancak bu iddia doğru değil. Türk devleti bu çatışmalardan sonra bölge köylerine baskın yaparak birçok sivil insanı göz altına aldı. Gözaltına alınan bölge halkından bir kişiye işkence ederek, Türk medyasına HPG’li olarak yansıttı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.