Batman’da 2 olan milletvekili sayısını 4’e çıkarmayı hedefleyen HDP’nin kentteki dünkü mitingi de bu hedefe ne kadar kilitlenildiğinin göstergesi oldu. Mitingin başlamasına saatler kala kentin farklı 5 noktasından binlerce kişi sloganlarla Basın Kavşağı’ndaki miting alanına yürüdü. Adeta kent boşaldı ve miting alanına aktı. 7’den 70’ye yüz binlerin bir araya geldiği miting alanında izdiham yaşandı. Alana sığmayanlar çevredeki boş binaları da doldurdu. Alanda “Ampullerinizi söndürün güneş doğmak üzere”, “Güneşin girmediği eve doktor, HDP’nin girmediği meclise dizo (hırsız)” yazılı dövizler dikkat çekti. 


7 Haziran’ı beklemedi

Mitinge katılan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, alandaki yüz binleri, “Bugün muhteşemsin Batman. Başta parti şehitlerimiz olmak üzere emeği, alın teriyle her gün an be an mücadeleyle Batman’ı bugünlere getirenlere binlerce kez şükür olsun. Bugün ben susayım Batman konuşsun. Batman meydanını kıskananlar çatlasın” diyerek selamladı. 

“Zaten çok aceleciydi Batman. Şimdi de 7 Haziran’ı beklememiş.  Umuyoruz ki Batman’ın bu tablosu 7 Haziran akşamı her yerde olacak” diyerek sözlerini sürdüren Demirtaş, bu tablonun AKP’de panik yarattığını ifade etti. Demirtaş, Erdoğan’ın Iğdırlı kadınlara hakaretine de yanıt vererek şöyle konuştu:“Bu coşkulu yürüyüşün kimleri korkuttuğunu, kimleri paniklettiğini görüyorsunuz. Edi ile Büdü meydan meydan dolaşıp HDP’yi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar. Hiçbir yerde HDP’ye iftira atmadan, HDP’ye kara çalmadan miting yapamadılar. Bu Edi ile Büdü, 7 Haziran’da halktan öyle bir cevap alacaklar ki, bir daha meydanlarda halkın huzuruna çıkacak güçleri olmayacak. Hele hele kendine 72 milyonun cumhurbaşkanıyım diyen, Iğdır’da kendisinin çirkin politikalarına sırtını dönen kadınlara, bir Cumhurbaşkanı olarak ahlak dışı hakaretini aynen iade ediyoruz.”


Halkın huzuruna davet

Erdoğan ve Davutoğlu’nu bir kez daha canlı yayında tartışmaya davet eden Demirtaş, “Eğer kendinize güveniyorsanız, gelin halkın huzurunda tartışalım. Yalanlarınızı bir kere de gözümün içine bakarak tekrarlayın. Mesela Ceylan Önkol’u, Uğur Kaymaz’ı, Nihat Kazanhan’ı, Bingöl’de katlettirdiğin 4 kişiyi, Roboski’de katlettirdiğin 34 kişiyi, Gezi’de katlettirdiğin 11 kişinin emrini ben verdim de bakalım. Cesaretin varsa gel” diye konuştu. 


Erdoğan paraya tapıyor

AKP’nin din istismarı üzerinden politika yürütmesine de tepki gösteren Demirtaş, “Siz artık parayı pulu kıbleniz yapmışsınız. Para destelerine tapıyorsunuz. Artık gün hesap sorma günüdür. Küçük dağları ben yarattım diyenlere hesap sorma günüdür. Bunlar güç zehirlenmesi yaşıyor. İşte HDP güç zehirlenmesi yaşayanların ilacıdır. Onları tedavi edecek güçtür” dedi. 

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Batman’ın işsizliğin en yüksek olduğu kent olduğunu vurguladı.  “Bizler bu yoksulluğu, işsizliği, açlığı çekmek zorunda olmadığımızı göstermek zorundayız” diyen Demirtaş Erdoğan’a şöyle seslendi: “Bugün sen yönetiyorsun. Yarın BİZ yöneteceğiz. Saray senin tapulu malın değil. Elbet bu halk Saray’dan içeri girecek. 7 Haziran’da inşallah sen de istifa edersin.”


Ahmed Arif’le gönderme

HDP barajı aştı şeklindeki propagandalara karşı da halkı duyarlılığa davet eden Demirtaş, “Biz hala bıçak sırtındayız. Bir oy çok şeyi değiştirir” dedi. 

Demirtaş, konuşmasının sonunda dün ölüm yıldönümü olan şair Ahmed Arif’in “Nerede olursa ol yürü üstüne üstüne. Tükür yüzüne celladın, fırsatçının” şiirini okudu. 


 BATMAN