
Yazılı bir açıklama yapan KJB Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yaklaşık 1 yıldan beri devam eden ağır izolasyonun amaçlarına dikkat çekti. Öcalan’a tecridin bütün Kürt halkını, özellikle de Kürt kadınlarını hedeflediğinin altını çizen KJB, “Kürt kadınları ve halkı özgürlüğünün ancak Önderliğimizin özgürlüğü ile mümkün olduğunu çok iyi bilmektedir. Bu yüzden Önderliğimize dönük tüm saldırıları kendi özgürlük kimliğine saldırı olarak ele almakta ve bu saldırıları kırdıkça kendi özgürlük kimliğini var edebileceğini, onurlu çözümünü açığa çıkarabileceğini her zaman çok net ve keskin bir mücadele ile ifade etmektedir. Dayatılan Önderliksizliği asla kabul etmemekte ve her türlü bedeli göze alarak tavizsiz bir direniş sergilemektedir” dedi.
‘Kaygılarımız derinleşiyor’
Açıklamada, “Önderliğimiz üzerinde İmralı işkencehanesinde bir yıldır devam eden ağırlaştırılmış tecrit uygulanmaktadır” diye belirtilirken, devamla şu ifadelere yer verildi: “AKP devleti Önderliğimize karşı bu dönemde aynı zamanda çirkince karalama kampanyaları yürüterek Önderliğimiz üzerinde spekülasyonlar yaratmaya çalışmaktadır. Hareketimiz ve halkımızın Önderliğimizin sağlığı ve güvenliği konusunda kaygıları gittikçe derinleşmektedir. Kürt kadınları ve halkı bu ağır tecrit durumuna ve saldırılara karşı net tutum koymaktadır. Yükseltilen direniş İmralı sisteminin tümden ortadan kaldırılması ve Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanması direnişidir. Bu temelde dört parça Kürdistan’da ve halkımızın bulunduğu tüm yurt dışı sahalarda Önderliğimizin özgürlüğüne kilitlenmiş bir mücadele ve direniş gelişmektedir.”
14 Temmuz için çağrı
İmralı’da insanlık suçunun işlendiğini kaydeden KJB, cumartesi günü Amed’de yapılacak mitingin önemine dikkat çekti. “Kürt kadınları ve halkı bir kez daha Amed mitingi ile Önderliğimizin özgürlüğünü dolayısıyla kendi özgürlüğünü gerçekleştirme mücadelesinin önünde hiçbir engelin tanınmayacağını gösterecektir” diyen KJB, devamla şu değerlendirmeyi yaptı: “Newrozda Kürt kadınları ve halkı tüm yasakları ve engelleri direnişi ile aşmış ve meydanları doldurarak özgürlük iradesinin engellenemeyeceğini göstermiştir. 14 Temmuz da Önderliğimize özgürlük mitingi de tüm baskı, engelleme ve yasaklamalara rağmen en güçlü bir biçimde gerçekleşecektir. Başta Kürt kadınları olmak üzere, gençler ve tüm halkımızı bu mitinge katılmaya ve bir kez daha Önderliğimizin özgürlüğünde kenetlenerek kendi özgürlüğünü sağlama tutumunu en güçlü bir biçimde göstermeye çağırıyoruz.”
ANF/BEHDİNAN