
Önceki gün ‘The Voice of Freedom’ adı altında Basel Sommercasino’da düzenlenen Hiphop konserinde, Serhado, Xazal, Kelesh, Street Baba, Aslan, Azım,DJ Hotfıngerz, Fard&Snaga, Hamad45, Manuellsen, Jeyz, Kianuch, Veysel, Attantat, Bero Bass ve Tolhildan gibi Kürdistanlı ve İsviçreli hiphopcular sahne aldı.
Oldukça coşkulu geçen konserde gençlerin Almanca, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce ‘Yaşasın HPG Gerillaları‘, ‘Bijî Serok Apo’, ‘Bijî PKK’ gibi sloganlar atmaları dikkat çekti.
Organizatör Kürdistanlı Elif Büyük, Basel Kürt Gençlik Meclisi’nin yardımlarıyla konser düzenlediğini belirterek “Televizyonlarda, haberlerde Kobanê ve Şengal direnişlerini takip ettim. Çok etkilendim ve yardım için bir şeyler yapmam gerektiğine inandım. Basel Kürt Gençlik Meclisi ve Heyva Sora a Kurdistanê’ye projemi sundum ve kabul edildi. İsviçreli ve Kürdistanlı hiphop sanatçılarıyla görüşmeler yaptım ve mumkün olduğunca İsviçreli gençleri konsere katmaya çalıştım. Şu an içeride üçyüz genç var ve hepsi bir ağızda ‘Bijî PKK’ diyor. Çok mutluyum” dedi.
Küçük, sponsor ve giriş biletlerinden elde ettiği yardımları Heyva Sor a Kurdistanê aracılığı ile Şangal ve Kobanê halkına götürüleceğini belirtti ve şunları söyledi: “Bir Kürt genci olarak halkıma ve Kobanê’de savaşan kahraman gerillaya yardım etmek beni çok mutlu ediyor.”
Küçük, hiphop konserinde yapılan konuşmalarda ise yalnız Kürt gençlerinin değil, dünya gençliğinin Kobanê direnişini selamlaması gerektiği vurgulayarak, “Kobanê’de gençliğin ruhu savaşıyor. Kobanê’de yeni genç bir dünyaya gençliğin kapısı açılıyor ve biz orada olmalıyız” şeklinde ifade kullandı.
Önceki gece sabah saat 00:40’e kadar devam eden konserde yaklaşık 10 bin İsviçre Frankı elde edildi.
Y.ÖZGÜR POLİTİKA/BASEL