Çetelerin özellikle köylere yöneldiği bildirildi. YPG kaynaklarından alından bilgilere göre, IŞİD çeteleri 25 Mart’ta yerel saatle 15.00 sıralarında Kobanê’nin 40 km batısındaki Xerab Ito Köyü’ne tank ve ağır silahlarla saldırıda bulundu. Saldırılara YPG güçlerinin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmalarda  en az 7 üyesi öldürüldü, onlarcası da yaralandı.

YPG Basın Merkezi yaptığı açıklamada, Xerab İto Köyü’ndeki çatışmalarda 1989 Kobanê doğumlu Delil Ebdela (Mazlum Doğan) isimli YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.
Aynı saatlerde Kobanê köylerinin boşaltılması amacıyla, kendi kontrollerindeki Cerablus’tan Kobanê’nin batısındaki Zor Mexar Köyü’ne tank ve toplarla saldırı düzenlendi.
IŞİD çetelerinin Kobanê’nin doğusundaki Kendal, Girê Sor ve Birkino köylerine yönelik  saldırılarına da YPG güçleri karşılık verdi. Burada yaşanan çatışmalarda IŞİD’in alandaki merkezleri imha edilerek, 4 çete üyesi öldürüldü.
YPG güçleri ayrıca Türkiye ile sınırı olan ve Kobanê’nin batısında bulunan Girê Sipî’ye (Til Ebyad) bağlı Meluh El Qemer Köyü’nde mevzi kazmak isteyen çeteleri hedef aldı. Eylemde, bir çete üyesi öldürülürken, mevzi kazmak için kullanılan araç imha edildi.

 ANHA/KOBANÊ