Komutan Baran Mawa anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Baran Mawa

Baran Mawa

  • 7 Temmuz 2018 tarihinde Hakkari’nin Faraşin alanında şehit düşen Baran Mawa (Ali Öncü) çeşitli etkinliklerle anıldı. Gençlik hareketinin önemli isimlerinden olan Baran Mawa, uzun yıllar Komalên Ciwan Koordinasyonu’nda yer almıştı.

 

Komalên Ciwan’ın öncü kadrolarından Baran Mawa, şehadetinin üçüncü yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı. Mawa, 7 Temmuz 2018 tarihinde Hakkari’nin Faraşin bölgesinde 6 yoldaşıyla birlikte şehit düşmüştü.

Baran Mawa,  Fransa’nın Marsilya kentinde Kürdistanlı gençler tarafından düzenlenen bir yürüyüş ile anıldı. Renkli dumanlar da kullanan gençler, Komutan Baran’ın fotoğraflarını ve “Werin Cenga Azadiyê” yazılı bir pankart taşıdı. Belle de Mai’de bir miting düzenleyen gençler Komalên Ciwan’ın başlatmış olduğu “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine Baran Mawa ruhuyla katılmaya, gençleri alanlara akmaya çağırdı.

İsviçre’nin Zürih kentinde bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler de bir anma etkinliği düzenledi. Anmada Mawa’nın mücadele yaşamını anlatan bir değerlendirme ve şiir okundu, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, Baran Mawa’yı bir yürüyüş ile andı. Yapılan açıklamada, “Şehitlerimizin izinde ve onların ruhuyla hamleye katılmalı ve sahiplenmeliyiz” denildi. Anmada sık sık “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok APO” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı.

Yunanistan'ın Lavrio kentinde Baran Mawa, Ulaş Dersim, Andok Özgür  ve Agit Bismil düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Anmaya ailelerin yanı sıra açlık grevcileri, KNK üyeleri ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen enternasyonalist gruplar katıldı. Anmada Baran Mawa’nın kardeşi de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehit Baran Kürdistan dağlarına aşık biriydi. Ailemizin yaşamı sürgünlerle geçti. Şehit Baran devlet terörüne karşı isyan etti ve özgürlük dağlarına gitti. Ağabeyimle gurur duyuyorum." Sinevizyon gösterimi ile devam eden anma, “Şehid namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.