Korkunun ecele faydası yok

Kadın Haberleri —

Hatice Göz

Hatice Göz

  • Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge adaylarından Hatice Göz, iktidarın saldırılarını daha da arttıracağını belirterek, "Korkunun ecele faydası yok. Bu halk kararlı. Kararlılığı örgütlü güçle buluşturma çabası sürüyor. Bu saldırıları göğüslemek ve bu iktidarı göndermek için mücadele etmek zorundayız. Bunu yapıyoruz. Gidecekler. Yargılanacaklar. Hesap verecekler” dedi.

Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge adaylarından olan Hatice Göz, sosyalist-feminist hareketin içerisinde uzun yıllar çalıştı. Tüm mücadelelerin buluştuğu, demokratik bir cumhuriyeti kurabilme inancı gereği Yeşil Sol Parti'de olduğunu belirten Göz, Jinnews'ten Melek Avcı'ya konuştu. Sokakta ciddi bir heyecan ve beklenti olduğunu belirten Göz, "Yeşil Sol Parti’nin sözü halkta karşılık buluyor ve bir heyecan uyandırıyor. Bizler de bunun emekçileri olmaya çalışıyoruz” dedi.

Yeşil Sol Parti’nin aynı zamanda eril ve kadın düşmanı ittifaklar karşısında kadın odaklı bir parti olduğunu ve kadın mücadelesini yükselttiğini söyleyen Göz, şöyle devam etti: “Herkesin kendi durduğu yerden faydalandığı bir kadın hali var. Sermaye kadının emeğini sömürüyor, bugün patriarka varlığıyla birlikte kadınların bedenini ve emeğini sömürüyor. Sokakta kendini var edemeyen, çeşitli biçimlerde şiddete, tacize, tecavüze ve mobinge uğrayan, emeğinin karşılığını alamayan, ücretli işte çalışsa ve eş değer bir iş yapıyor olsa bile bunun eşit ücretini dahi alamayan, İstanbul Sözleşmesi’ni geri çeken iktidara ve tüm bunlara karşı mücadele eden bir kadın hareketi ve kadınlar gerçekliği var. AKP-MHP iktidar bloku ve ittifak kurduğu diğer partiler, kadın düşmanlığıyla kendini gösteren partilerdir. Bunun karşısında ciddi bir kadın örgütlülüğü ve kadın öfkesi var. Bu öfkeyi örgütlülüğe çeviren bir feminist hareket var. Buranın içerisinden baktığımızda bu kadın düşmanı iktidarların artık varlığını sürdüremeyeceği bir gerçek. Yeşil Sol Parti’nin bugün en çok kadın aday gösteren parti olması tesadüf değil, çünkü hem bu partiyi var eden hem de politikasını var eden şey sokaktaki kadın hareketinden beslenmesidir. Bunun da milletvekili adaylığına yansıması tesadüf değil.”

Yolun sonuna geldiler

Seçim öncesi gerçekleştirilen ve seçim güvenliğini etkilemeye dönük siyasi soykırım operasyonlarına işaret eden Göz, şöyle konuştu: “İktidar cenahının hakikaten gidecek bir yeri kalmadı. Yolun sonuna geldiler, bunu görüyorlar. Biraz bunun korkusu, kini, öfkesi var. Kaybetme korkusu bu. 21 yıldır çok fazla suç işlediler ve ciddi bir sermaye birikimini bu halktan, işçi sınıfından, emekçilerden çalarak ellerine aldılar. Saraylarda yaşıyorlar, yalılarda yaşıyorlar ve jiplerden inmiyorlar. Bunu kaybetmek istemeyenler, yolun sonuna geldiklerini kabul etmeyecektir. Kazanamayacaklarını bildikleri için kaybettirecekleri ezmeye çalışıyorlar."

Bu da onları kurtaramayacak

Medyaya, sandık güvenliğine saldırıp Kürt halkının iradesini gasp etmeye niyet etmenin görüldüğünü kaydeden Göz, "Saldırılarını arttırıyorlar ama kurtuluşları olmayacak. Korkunun ecele faydası yok. Bu halk kararlı. Kararlılığı örgütlü güçle buluşturma çabası sürüyor. Bu saldırıları göğüslemek ve bu iktidarı göndermek için mücadele etmek zorundayız. Bunu yapıyoruz. Gidecekler. Yargılanacaklar. Hesap verecekler.”

Yeşil Sol Parti, halkındır

Oy kullanacak halklara seslenen Göz, şöyle devam etti: “Şöyle bir açıp partilerin seçim beyannamelerine bakmak sanıyorum çıplak gerçeği gösterir. Yeşil Sol Parti halktan, emekçiden, işçi sınıfından, eşit yurttaşlık talep eden Alevilerden ve diğer inançlardan, kadınlardan ve gençlerden, çocuklardan, ekoloji mücadelesinden yana bir parti. Halktan yana bir parti. Demokratik bir ülkeyi hep birlikte kurabileceğimiz bir eşikteyiz. Bu elbette kolay olmayacaktır, sonrasında da bizi çetin mücadeleler bekleyecektir, ancak bugün önümüzdeki seçim Yeşil Sol’un başaracağı şey, despot, nobran, emeği ve kanı sömürerek kendini var eden ve bunu kurumsallaştırmak isteyen faşist iktidarın karşısında bir çıkış alternatifi sunmasıdır. Kendinden, emeğinden, bedeninden yana olan herkes bugün Yeşil Sol Parti’de buluşuyor, buluşabilir ve buluşmalı. Bunu birlikte başaracağımıza inanıyoruz, Gelin birlikte başaralım.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.