Korucu darp etti, sonra taradı

Korucu tarafından darp edilip taranan aile

Korucu tarafından darp edilip taranan aile

  • Giyadîn’e bağlı Akbaraza Jor köyünde korucu Seyhan Kaya, yaşları 11 ile 15 arasında değişen üç çocuğu darp ettikten sonra ailenin evini uzun namlulu silahla taradı.

Agirî’nin (Ağrı) Giyadîn’in (Diyadin) ilçesine bağlı Akbaraza Jor köyünde Cuma günü koyunlarını otlatmak için mezraya giden üç kardeş, korucu Seyhan Kaya tarafından darp edildi. 13 yaşındaki çocuğun iki kolu kırılırken, diğer çocuklar ise vücutların çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastanede alçıya alınan iki kolunu kullanamayan O.T.’nin babası Resul Taştan’ı arayan korucu Kaya, tehditler savurdu. Kaya’nın daha sonra ailenin evini uzun namlulu silahla taradığı belirtildi. Eve çok sayıda kurşun isabet ettiğini söyleyen Taştan, “O ateş ettikten sonra jandarmayı aradım. Devletin verdiği silahla halkı eziyorlar” dedi. 

Korucu Kaya’nın Diyadin Jandarma Komutanlığında alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığını ifade eden Taştan, korucunun kuzeni olan köyün muhtarı Baki Kaya’nın kendisini arayarak tehdit ettiğini söyledi.

Taştan Ailesi’ni ziyaret eden Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili Nejla Demir ise olayın hukuki takipçisi olacaklarını belirterek, "Korucunun adalet önünde gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Ailemizin yanındayız" dedi. AĞRI

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.