Korucuların suçları gizlenemiyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Firdevs Babat’ın katili Ahmet Babat’ın korucu ağabeyi Ramazan Babat çocuğa tecavüzden tutuklandı.

Şirnex’ın (Şırnak) Qileban (Uludere) ilçesinde 20 Ağustos’ta cansız bedeni Hezil Çayı’nda bulunan Firdevs Babat’ın Ahmet Babat tarafından katledildiği ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada Firdevs’i korucu Ramazan Babat’ın silahıyla katlettiği belirtilen Ahmet Babat tutuklanırken ortaya yeni bir olay çıktı.

Korucu Ramazan Babat’ın Mayıs ayında 16 yaşındaki S.G. isimli bir çocuğu tecavüz ettiği ve olayın üstünün Korucubaşı Hazım Babat ile Şeyhmus Babat tarafından örtülmek istendiği belirtildi. 

Olayın Mezopotamya Ajansı tarafından deşifre edilmesi ardından başlatılan soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşandı.

Başlatılan soruşturma kapsamında dün S.G.'ye tecavüz ettiği belirtilen korucu Ramazan Babat ile Hazım Babat'ın kardeşi Şeyhmus Babat, S.G.’nin babası E.G, annesi M.G. gözaltına alındı. Korucu Ramazan Babat, "Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uludere İlçe Jandarma Karakolu’nda Şeyhmus Babat ile E.G. ve M.G.'nin işlemleri devam ederken, S.G. ise ifade için önce Mardin Çocuk İzleme Merkezi’ne ardından da Şırnak Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine (ŞÖNİM) götürüldü. 

ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.