Korucuların tahliyesi protesto edildi

  • Hamdiye Şık ve oğlu Kadir Karaarslan’ı katleden korucuların tahliye edilmesi nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını belirten Şık’ın çocukları, adliye önünde oturma eylemi yaptı. 

Amed’in Bismil ilçesinde yaşayan üvey kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada dini nikahlı eşi Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadir Karaarslan’ı (26) öldürmekten tutuklu bulunan korucubaşı Mahmut Karaaslan ve kendisi gibi korucu olan oğlu Sidar Karaaslan’ın tahliye edilmesi nedeniyle can güvenlikleri bulunmadığını belirten Hamdiye Şık’ın çocukları, gelinleri ve torunları Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.

“Katilleri rüşvet alıp serbest bıraktılar”, “Bizi keleşle taradılar, rüşvet verip serbest kaldılar”, “Can güvenliğiniz yok, katiller serbest bırakıldı” dövizleri taşındığı eylemde konuşan avukat Neval Taman Polat, olayın 18 Temmuz 2020’de gerçekleştiğini hatırlattı. 20 Ekim’de görülen duruşma sonrası Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaaslan’ın tahliye edildiğini belirten Polat, “Dosyada sanıklar lehine olumlu olabilecek hiçbir gelişme olmamasına, dosyaya yansıyan farklı bir delil bulunmamasına rağmen sanıklardan azmettirici durumda olan baba Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaaslan’ın anı bir şekilde tahliye edilmelerine ilişkin protesto amaçlı olarak buradayız. Yapılan tahliye kararı nedeniyle ailenin can güvenliği bulunmamaktadır. Yapılan bu tahliye işlemi hukuksuzdur” diye konuştu.

Hamdiye Şık’ın kızları Ceylan Kalkan, Dilek Gül, olayda yaralanan Hamdiye Şık’ın gelinleri Fatma ve Bahar Karaaslan, Hamdiye Şık’ın kardeşleri Şükran Üçdağ ve Türkan Aslan da birer konuşma yaparak can güvenliklerinin kalmadığını kaydetti. Şık’ın kızı Sevinç Karaaslan, bu durumu kabul etmediklerini ifade ederek, adalet sağlayana kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. 

Şık’ın kız kardeşi Şükran Üçdağ da, “Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz, adalet istiyoruz” dedi. Ablasının 45 sene hakaret ve kötü muamele ile evliliğini geçirdiğini dile getiren Şık’ın diğer kız kardeşi Türkan Altun da “45 yılın ardından o ve çocukları katledildi” ifadesini kullandı.

Son kez konuşuyor olabiliriz

Yaralanan Bahar Karaaslan ise şunları söyledi: “Katille evlerimiz yan yanadır. Bundan dolayı hiçbir şekilde can güvenliğimiz yok. Bunun için tutuklanmasını istiyoruz. Belki bu gün son kez konuşuyor olabiliriz, belki bu gece evimiz taranabilir. Bu çocukların hepsi mağdur. Biri bizim sesimizi duysun. Çünkü dayanamıyoruz. Duysunlar sesimizi. Bunlar hepsi olay günü tarandılar. Allah korudu onları. O gün vahşet yaşandı. Eğer içimizdeki adalet inancını kaybetmemizi istemiyorlarsa bir şey yapsınlar. Göz göre göre para ile çıkardılar. Para yedirttiler. O kadar delil ortadayken nasıl çıkardılar. Adalet sağlanmazsa adaleti biz sağlayacağız, ya öleceğiz ya da öldüreceğiz.”

Konuşmaların ardından aile oturma eylemi yapıldı. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.