KPSS iptal edildi

  • ÖSYM, soruların sızdırıldığı iddialarının olduğu 31 Temmuz’da düzenlenen KPSS oturumlarını iptal etti. 

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’nin önceki günkü sayısında yayımlanan kararla görevden alınan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. 

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda çıkan soruların Yediiklim Yayınevi’nin kaynak kitaplarındaki sorularla benzerliğini sosyal medyada yer almıştı. Birçok sanal medya kullanıcısı “yeni Fetö vakası” olarak paylaşım yapmıştı. Daha son ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “İddialar asılsız” denilmişti. Olaya ilişkin açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “soruşturma başlatıldı” demişti. Bunun üzerine ÖSYM Başkanı Aygün görevden alınmıştı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soruların sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. 6-7 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini belirten Ersoy, iptal edilen ve ertelenen sınav tarihlerine ilişkin yeni takvimin kısa süre içinde paylaşılacağını duyurdu.  Ersoy’un açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: “Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.