Kumpas davasına katılmadılar

Kobane Kumpas Davası

Kobane Kumpas Davası

  • Kobanê Kumpas Davası’nda tutsak olan siyasetçiler ve avukatları, deprem nedeniyle duruşmaya katılmadı.

DAİŞ’in Kobanê’ye saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Kumpas Davası’nın 23. duruşmasının 1. oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görüldü. Duruşmaya yargılanan siyasetçiler ve avukatları katılmadı. Siyasetçiler ve bir kısım avukatlar, Mereş merkezli depremlerin etkilerini, bir kısım avukatlar da, mesleki ve sağlık sorunlarına dair mahkemeye mazeret bildirerek, duruşmanın ertelenmesini talep etti.

İddia makamı ise mazeretler için sağlık ve mesleki mazeretlerin kabulünü, diğer mazeretlerin reddini talep etti. Mütalaaya karşı söz alan avukat Ayşen Akçay, Senem ve Onur Ardık, HSK’nin deprem sonrası yayınladığı genelgeyi hatırlatarak, “Yargılamanın bu şekilde yapılması mümkün değildir. Avukat arkadaşlarımız fiziki olarak duruşmaya katılması mümkün değildir. Mazeretlerin kabul edilmesini talep ediyoruz. HSK genelgesine uygun olarak duruşma günü verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmanın 6 Nisan 2023'ten sonraki bir tarihte yapılmasına yönelik taleplerin yoğunlukla geldiği belirterek, tüm taleplerin kabulüne karar verdi. Mahkeme heyeti, ara karar oluşturmak için duruşmaya ara verdi. 

Mahkeme heyeti, tutuklu siyasetçilerin tutukluluk hallerinin devamına, hakkında yakalama kararı bulunan Şenay Oruç, Filiz Aslan, Abdülselam Demirkıran ve Ferhat Aksu için kırmızı bülten çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı 12-13-14 Nisan’a erteledi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.