Kürdistan için soruşturma

  • HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu hakkında “Sayın Öcalan” ve “Kürdistan” ifadeleri gerekçesiyle iki ayrı soruşturma başlatıldı. 

 

Kulpu hakkında Newroz kutlaması ve 14 Ağustos’ta katıldığı mitingde kullandığı “Kürdistan” ve “Sayın Öcalan” ifadeleri gerekçesiyle, “örgüt propagandası yapmak” ve “suç ve suçluyu övmek” iddiasıyla iki ayrı soruşturma başlatıldı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında emniyet müdürlüğüne çağrılan Kulpu’nun ifadesi alındı.

Hakkında açılan soruşturmalara ilişkin konuşan Kulpu, gözaltı, tutuklama, soruşturma ve idari para cezalarıyla çalışmalarının illegalize edilmeye çalışıldığını belirterek, hiçbirinin kendilerine geri adım attıramayacağını söyledi. Kulpu, 21 Mart’ta Newroz Alanı’nda “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirdikleri kutlamada yaptığı konuşmada kullandığı “Sayın Öcalan” hitabı nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını belirtti.

Kulpu, hakkında açılan bir diğer soruşturma da Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP, “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında 14 Ağustos’ta Newroz Alanı’nda düzenlediği mitingde açlık grevlerine ilişkin yaptığı konuşma ve kullandığı Kürdistan kelimesi oldu.

Kulpu, miting öncesi kentte bildiri dağıttıkları için Kabahatler Kanunu uyarınca kendisiyle birlikte 25 kişi hakkında toplam 12 bin 922 TL para cezası kesildiğini söyledi.  

Mitingde sahneden çalınan Şivan Perwer’e ait “Serhildan jiyane” şarkısı eşliğinde halay çeken, ritim tutan Kulpu ve beraberindeki 12 kişi hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla ayrı bir soruşturma başlatılmıştı.  BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.