Kurdistan ve Türkiye'den kısa kısa

.

.

  • Sason’da sandık fişlemesi
  • Kaymakamlık AKP için koşturuyor
  • Kayyum kalanları da devrediyor

Sason’da sandık fişlemesi

Sason'da seçim günü görev alacak öğretmenler, TC numaralarına kadar tüm bilgileriyle birlikte tek tek “Bizden” ve “Karşı” diye fişlendi.

Êlih’ın (Batman) Qabilcewz (Sason) ilçesinde seçim günü görev alacak olan öğretmenlerin listesi isim, soyisim, TC numaraları, görev aldığı okul ile birlikte tek tek “Bizden”, “Karşı” diye işaretlendi. Listenin başına “Sasonlu olup bize verecek olanlar, listeye eklenmeyecek veya merkezde görev verilecek”, “Bize verecek olanlar merkezde oy kullanacak şekilde görev verilsin”, “Sasonlu olup bize karşı olanlar köyde görev verilebilir” ile “Bize karşı olanlar köylerde görev verilsin, merkezde görev verilmesin” şeklinde not düşüldü. Listenin AKP İlçe Teşkilatı tarafından hazırlandığı; diğer ilçe ve beldelerde de benzer bir durumun olabileceği öğrenildi.  

Sason İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı liste hakkında yaptığı açıklamada, “Son günlerde birtakım iletişim kanallarında ilçede görevli bazı kamu görevlilerinin yer aldığı listeler hakkında Başkanlığımızın da bilgisi olmuş olup bahse konu listelerin kim tarafından ne zaman, ne şekilde ve ne amaçla hazırlandığı tarafımızca bilinmemektedir” denildi. Kurul, söz konusu paylaşıma ilişkin Sason Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Konuya dair konuşan Eğitim Sen Êlih Şube Başkanı Ramazan Bilmez, eğitimcilerin fişlendiğini ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Bilmez, “Bu gün Sason ilçesinde görev yapan bir arkadaşımız bana listeyi gönderdi, bunun üzerine Sason Milli Eğitim Müdürü'nü aradım, durumdan haberdar olmadığını ve ilk defa benden duyduğunu, kaymakama ileteceğini söyledi. Daha sonra Sason İlçe Seçim Kurulu'nun konu hakkındaki yazısını benimle paylaştı. Listeleri kontrol ettiğimizde isminin karşısında ‘karşı’ diye yazılan 75-80 kişiden 6’sı üyemiz, isminin karşısında bizden yazan 100 üzerindeki öğretmenden 1’i bizim üyemiz. Bu liste kim veya kimler tarafından hazırlandıysan acil bir şekilde ortaya çıksın” diye konuştu. ÊLIH

* * *

Kaymakamlık AKP için koşturuyor

Beytüşşebap Kaymakamı Kemal Ülkü, seçim öncesi AKP'li belediye başkan adayı Kamil Dürmüş’un gelini ve AKP kadın kolları başkanı Sevilay Ataman’la birlikte ev ev dolaşıp yardım dağıttı.

AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde belediyeyi taşımalı seçmenlerle aldığı Şirnex'in Elkê (Beytüşşebap) ilçesinde, AKP’li Belediye Başkan Adayı Kamil Dürmüş'ün seçim kampanyası, adeta Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülüyor.  

AKP’li aday Kamil Dürmüş’ün ailesine ait şirketler, özellikle barikat, bariyer ve karakollar için yapılan yol ihalelerini alıyor. Durmuş, resmi kurumlar üzerindeki nüfuzunu yerel seçimler için kullanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları, son haftalarda AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevilay Ataman, AKP'li belediye meclis üyesi Seyran Adıyaman ve AKP’li aday Kamil Dürmüş'ün gelini ile birlikte ev ev dolaşıp yardım dağıtmaya başladı. 

AKP Kadın Kolları Başkanı Ataman ile AKP’li Dürmüş'ün gelininin vakıfla hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen vakfa ait yelekler giyip yardım dağıtımına katıldığı anlara dair fotoğraflar Kaymakamlığın resmi sanal hesaplarında paylaşıldı.

Bu yardım dağıtma çalışmalarından birinde Kaymakam Kemal Ülkü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Uçar bizzat yer aldı. Kaymakam Ülkü ve Vakıf Müdürü Uçar’ın yanı başında hemen AKP Kadın Kolları Başkanı Ataman ile AKP’li Dürmüş'ün gelini sıralandı. ŞIRNEX

 

* * *

Kayyum kalanları da devrediyor

Nisêbîn Belediyesi kayyumu 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediyenin taşınmazlarından Mitanni Kültür Merkezi binası ve Boru Üretim Fabrikası’nı devretmek için işlem başlattı.

Yerel seçimlere sayılı günler kalırken AKP kayyumları Kurdistan kentlerinde adeta “Neyi satabiliriz” yarışına girmiş durumda. Nisêbîn kayyumu da seçim öncesi belediyenin taşınmazlarını bakanlıklara devretme telaşına girdi. 8 Mart Mahallesi'nde bulunan Nusaybin Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildiği ortaya çıktı.

Edilen bilgilere göre; kayyum, iki taşınmazı daha bakanlığa devretme işlemleri başlattı. Bunlardan biri gençlerin kültür sanat etkinliklerine katılması için DTP döneminde inşa edilen tiyatro ve sinema salonu, kütüphane gibi alanların bulunduğu Mittani Kültür Merkezi binası. Bu merkez, DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP Mardin Milletvekilleri Ahmet Türk, DTP Amed Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Akın Birdal ve birçok vekilin katılımıyla Nisêbîn halkına ve özellikle gençlere kazandırılmıştı. Kültür merkezi, kayyum tarafından Milli Eğitim Bakanlığına devrediliyor.

Kayyumun devir işlemleri için harekete geçtiği bir diğer yer ise ilçenin kaynaklarından birini oluşturan Nisêbîn Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Boru Üretim Fabrikası. MÊRDÎN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.